Finns här

Jag finns på Blogger numera.

http://www.lejisi.se


Skadad fot

Moa sprang i huset och snubblade över en sko. Hon grät och det hördes att det gjorde riktigt ont. Jag tror att hon vrickade foten och bör gå över om några dagar. Väntade med att linda in foten ifall det skulle släppa men efter en timme så haltade hon fortfarande så jag smörjde in med Voltaren och sen lindade jag in hennes fot.

Eftersom det är mycket is på skolan och backar så får hon stanna hemma. I allafall imorgon. Får åka och hämta hennes skoluppgifter efter att skolan slutar. Stackars liten.


Hur skall jag orka vänta?

Jag skall få en ny mobil eftersmo den jag har bara buggar coh sånt. Behöver flera larm och appar som gör min vardag lättare. Inget jag tänkte på när jag köpte denna mobil. Ville bara ha den för den var söt. :/ Jag har två alternativ och det ena är att vänta till sommaren och få behålla min kamera eller så kan jag få en när jag fyller år om 5 veckor och då kanske jag måste sälja min kamera för att ha råd med den nya mobilen. Plus att jag skall sälja den mobilen jag har nu.

Men jag vill ha den nya nu ju. Jag har inte tålamod att vänta på något så länge. Hur skall jag orka? Vad har ni för mobiler? Den jag siktar in mig på är en Nokia N8 eller en android typ ZTE Blade som är billig. Vet inte riktigt vilken jag skall välja. Men N8 har en bra kamera som i såna fall kan ersätta min kompaktkamera men jag vet inte om den duger till det. Och sen så har den 20x zoom vilket jag saknat. Vill inte bli av med kameran. Kanske om jag fick WX10 som kommer ut i mars i år.

Gah på mig själv.

Söndagen den 23 januari 2011



Dosetter är bra att ha om man har många mediciner att hålla reda på. Jag har en mini där jag har mina mediciner. Inte alla för några får inte plats då dom är stora och tjocka. När man fyller på så ser man också hur mycket medicin som finns kvar i förpackningarna och kan gå i väg och hämta ut mera inom en vecka för oftast har man medicin hemma så det räcker till att fylla dosetten. Då blir det ingen panik i sista minuten att åka iväg och handla. Kanske apoteket är stängt och måste vänta hela helgen för att köpa ut.

Jag brukar fylla på på söndagar. Sista den på veckan och full på första dagen veckan efter. Lättare att hålla reda på dagarna också då man snabbt kan kolla om man tagit dagens dos. Men om man har som jag, taskigt minne så blir lätt hänt att jag glömmer att ta morgondosen och kommer på det först på eftermiddagen. Jag får inte ha mina mediciner framme pga barnen. Då ligger den i medicinskåpet i köket. Har inget bra larm i min mobil heller då den bara kan ta ett larm i taget.

Ni som har många mediciner har ni dosetter? Eller känns det tantigt/gubbigt med sånt?


Vad är det för fel på mig?

Har inte ätit godis sen den lilla bit i måndags. Smakade lite på chokladbollarna igår som ungarna bakade. Idag när jag höll på med Julias kläder så kände jag att jag blev dålig. Jag kände mig skakis och kallsvettades. Jag måste snabbt få i mig socker för det är det enda som hjälp mig tidigare när jag fått såna symptom. Drack Pepsi Max men insåg att det inte innehåller något vanligt socker så jag gjorde snabbt i ordning choklad. Kakao, socker och lite mjölk så blandar man det till en lite smet.

Nu äter jag ett äpple och dricker honungste.

Kan tillägga att jag ätit minimalt med socker hela veckan. Så jag har inte ätit annat heller och maten har inte heller innehållt socker.

Dag 30

Dag 30 - Ett sista ögonblick

Slutar denna trend med att skriva om min framtid. Jag hoppas såklart att jag nångång kommer att blir smal. När det blir vet jag inte. Men jag har nu "hantverk" till ett lyckat viktminskning. (hmm den meningen lät konstig, men men). Hoppas att reumatologen hittar fel på mig och att jag kan behandlas för detta så jag kan leva ett normalt liv utan smärta. Kunna träna mera igen.

Karate

Jag och Moa skall ev. börja på karate i februari. Min kurs börjar den 1 februari och den startar om det bara finns minst 10 deltagare. Det kommer att bli spännande att börja på något nytt. Det skall ge kondition och styrka. Vad tror ni om denna sport/utövning? Kanske det blir en bra sport att träna med tanke på vikten. Jag menar jag kanske går ner något. :D

Vad har ni för sporter ni utövar?

Karateklubben Ogawa



Notering till mig själv

Detta behöver jag göra idag.

  • Plocka undan kläder
  • Plocka undan saker
  • Sätta på en tvättmaskin
  • Hänga upp tvätten
  • Laga mat
  • Diska
  • Dammsuga
  • Sitta en stund vid datorn
  • Vila
  • Laga mat igen
  • Diska igen
  • Träna

Lite snabb i tangenterna

Visst har jag Malin att tacka för det hon gjort för mig. Det kanske blev lite luddigt i förra inlägget men jag satt och grät och mådde piss. Hon är verkligen supersnäll som ville hjälpa mig men jag kunde inte ta ett nederlag helt enkelt.

Tack Malin för att du ville hjälpa mig fast jag inte gjorde det så bra.

Jag får helt enkelt fortsätta med det jag började men jag vet mina brister och jag faller pladdask när det går emot mig.

Lägger ner skiten

Jag får lära mig acceptera att jag inte blir smal. Jag får leva och bli tjockare för att sedan på en GB gjort när jag väger för mycket. Fick hjälp av en men jag var inte duktig nog att följa exakt det hon gjorde men jag bättre mig dom sista två veckorna men jag hade sjukt svårt med godiset förra veckan. Jag åt mat med färre kalorier och jag fick mannen att äta min mat då han var hemma men ibland åt jag av det han tyckte att vi skulle äta. Ett win-win recept så att säga.

Jag började följa träningsråden som hon satte upp och detta var min sista vecka. Mejlade och frågade om hur det skulle bli men hon vill inte hjälpa mig längre för hon tyckte att jag inte följde henne. Känner mig usel just nu. Tårarna rinner för jag inte klarat av en uppgift och "förstört" för en annan genom att hon lagt ner tid på mig. Dessutom verkar det som om folk skiter i mig på vissa ifokus-sajter. Orkar fan inte mera. Vad fan har livet tagit vägen?

Stackars liten

Julia bara bråkade med dom andra tjejerna när dom försökte att se på en film. Förstår henne för det var inte hennes typ av film. Men efter många tillsägningar så skickade jag henne till sängs. Jag bar henne till toaletten och borstade hennes tänder och sen bar jag in henne till hennes säng. Klädde av henne och satte på nattlinnet.

Sen fick hon vara för sig själv fast jag låg i hennes säng. För om hade jag gått därifrån så hade allt som fanns i sängen hamnat på golvet. Hon höll på och grinade och hade sig i säkert 20-25 minuter. Jag fick inte röra henne men hon skulle vara nära mig.

Sen när hon lugnade ner sig och hade gäspat en del så fick jag äntligen ta täcket över henne och pilla på henne. Hon somnade snabbt efter att hon lugnat sig.


Tagen vid ett annat tillfälle.

Dumma mediciner

Jag äter tre mediciner just nu för psykisk ohälsa. Venlafaxin, Risperidon och Ketipinor. Nån utan dessa mediciner gör mig fet. Jag vet inte hur men det är nån som ställer till oreda. Jag har försöt banta och motionera. Äter mindre kalorier än vanligt även om det slunkit ner någon chokladbit eller så. Jag har knappt gått ner nånting typ ett halvt kilo på 3 veckor. Det bara måste vara medicinerna som ställer till det för mig.

Men slutar jag med dom så är jag snabbt på dåligt humör. Jag blir deppig och och mina tvångshandlingar kommer åter. :( Vet inte vad jag skall göra men jag vill ju inte bli tjockare än vad jag är och jag vill inte bli dålig annars om jag slutar med dom. Fan också. Det är så orättvist det här. Hur skall jag nånsin komma över detta? hatar att vara dålig och jag hatar att vara tjock. Finns det ingenting man kan göra?

Snälla hjälp mig!!


Ont i ljumsken

Jag har gått och fått något i min ljumske. Det kan mycket väl vara höften som spökar. Det enda jag fick var en remiss till sjukgymnast. Tyvärr kan jag inte gå på den för mannen nekar mig det då det skulle hamna och kosta en del. 18x4 per månad. Han frågade om jag kunde gå en gång i månaden men då gör det ju ingen nytta att gå så sällan.

Vet inte vad det är men ont gör det. kan inte träna som jag skall och det är förargligt då jag försöker att gå ner i vikt. Det blir väl att äta ännu mindre kanske för att få en chans att gå ner i vikt.

Ajaj.

Dag 29

Dag 29 - Mina ambitioner

Tja jag har några ambitioner och den första är att bli en sån duktigt fotograf att jag kan jobba med det deltid. Kunna sälja fotografier. Köpa mig en systemkamera och faktiskt lära mig den.

Sen ser jag framemot att äntligen gå ner i vikt. Jag har stora ambitioner att jag äntligen skall gå ner i vikt även om det kan ta lite tid.

Jag hoppas även på att jag skall kunna jobba igen efter alla turer med min smärtproblematik eller få varaktig sjukpension.

Beröring

Varför är det skillnad på beröring av mina barn och min man. Det går som ett litet pirr i kroppen när barnen gör något, pillar eller läser en saga. En härlig mysig känsla helt enkelt. Varför blir det inte samma sak när mannen rör på mig? :( Vill ha samma beröringskänsla när han berör mig.

Jag och mannen borde bara vara ensamna hemma och ta hand om varandra. Eller hur mannen min? :D

"Elak" mamma

Känner mig som en elak mamma. Skickar iväg barnen till dagis och skola och sen åker jag hem och sover. Haha stackars dom som måste vara ute och leka medan jag ligger i min varma säng och sover. Ungarna var uppe tidigt dessutom. Redan 6:45 var dom uppe och ville spela på datorn. Hellre det än att ligga bredvid mig i sängen och röra på sig hela tiden.

Så nu har jag sovit en stund men blev väckt två gånger. En av att mobilen larmade kl 10 och sen när radion slogs på. En lampklocka som har radio som ingen har rört på evigheter slogs på. Inte första gången som den gör så. Men när den den ändå var på så gick jag upp för det var bara några minuter kvar till mobilen skulle larma.


Nu är mannen på jobb

Nu börjar min vecka igen. Min vecka att vara hemma och ta hand om hushållet. Ja för min underbara man gör ganska så mycket när han är hemma. :love:

Nu börjar det tråkiga. Jag är ensam om kvällarna, ingen att prata med eller någon att ligga och gosa med i sängen då barnen är borta.

Saknar dig mannen min. :D Kom hem snart.

Dag 28

Dag 28 - Det här saknar jag

Jag saknar att vara en sån där supergo mamma som är väldigt pedagogisk osv. Kunna vara och stötta mera på mina barn. Stärka deras självförtroende. Jag vill vara den mamma jag drömt om sen jag var tonåring men med min adhd och bipolära sjukdom så blir det inte riktigt som jag tänkt mig och jag har svårt att tänka efter före istället för efter.

Jag saknar även att vara den perfekta frugan till min man och göra han nöjd och glad så han slipper att stressa så som han göra. Saknar att ge honom det han behöver.

Dag 27

Dag 27 - Min favoritplats

Jag har en favoritplats och det är i mitt eget hem. Här känner jag mig trygg och säker. Huset köpte du vinter 2003 och inflyttning den 27 januari. Huset är rött med svarta knutar och det är ett Anebyhus som är byggt 1977-78. Då när vi flyttade in så var det helt brunt. Väggar, golv och möbler. Toaletten  var brunt lika så handfatet, spisen och kylskåpet samt bidén. Vi bytte tapeter och sånt direkt och allt eftersom så la vi nytt golv i vardagsrummet. Bi byggde om badrummet, slängde ut badkaret och byggde en dusch istället och la dit värmeslingor med vatten (inte el).


Söndagen den 16:e januari 2011



Smärta. Vad är smärta? Det kan vara olika för olika människor om vad smärta är. Vissa kanske har en jättehög smärttröskel medans andra har en låg. Många upplever sina förlossningar (kvinnor) som väldigt smärtsamma med andra klara sig bra och har knappt någon smärtlindring. Jag tror att det är den långa tid som en förlossning tar som gör att smärtan känns så hemskt ont. Hade samma smärta bara varit i en kort stund så hade det säkert inte gjort ont så mycket utan just för stunden.

Smärta för mig är olika beroende på vad jag har gjort. Nu för tiden så har jag en ganska så låg smärttröskel då jag har ont för jämnan. Jag upplever det som om det gör mera ont än för något år sedan. Då var den övergående medan nu gör det konstant ont och det påverkar ju smärttröskeln. Ju längre tid man går med smärta dessto mer gör det ont.

Just nu har jag en ihållande smärta från min högra höft. Det gör ont när jag sitter ner, när jag ligger ner och när jag börjar röra på mig, tex när jag reser mig upp och tar dom första stegen. Det påverkar mina andra leder så det gör ont i dom. Sympationt kallar jag det. Smärta för mig är något som kroppen kämpar med och som talar om att det är något fel och det borde åtgärdas men det är inte alltid som någon utomstående kan förstå hur ont man har och kan hitta felen. Imorgon blir det ett samtal till Hälsocentralen för jag har ont och det påverkar min vardag ganska så mycket.

Dag 26

Dag 26 - Mina rädslor

Ja det är ett bra tema just nu. Jag skall just börja med mina rädslor med Dagkliniken. Jag har några styckna, inga fobier men rädslor. Det första jag kan berätta är mörkret och det har jag varit enda sen jag var 3-4 år gammal. Så det har varit nästa i 30 år nu. När jag var yngre så var rädd för mörkret utomhus och inomhus. Nu är det mest utomhus. Här hemma kan jag släcka lamporna och gå och lägga mig för natten utan mannen tex. Men jag är rädd att gå ut när det är mörkt. Då dunkar hjärtat snabbare och jag är på helspänn.

Sen har vi insekter. Usch jag får bara rysningar av att skriva detta. Myggor och flugor går bra men resten. Spindlar, getingar och sånt är vidriga och jag blir en sån där som springer runt och skriker och viftar med händerna. Dessa rädslor har kommit med åren och blivit värst dom senaste åren. Hatar spindlar med deras långa ben och när dom går framåt. Hatar att se på bilder och blir skrämd när jag ser dom på bilder som jag inte var beredd på. Leksaksinsekter går inte heller bra för jag tänker ju bara på hur dom är i verkligheten.

SIst men inte minst - höjden. Denna rädsla har också kommit med åren och blivit värre dom senaste åren. Jag får svindel av höga höjder och måste blunda. Det känns som om jag skall ramla om jag tittar ut över höjder eller på bilder med riktigt höga höjder. Denna rädsla är inte lika stark som spindlarna.

Personlighetstest

Fick tips om detta test från en annan bloggare. Testet hittar ni här.

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, allvarliga, känsliga och vänliga. Konflikträdda. Undviker situtationer som kan leda till motsättningar. Lojala och trofasta. Extremt välutvecklade sinnen. Estetiskt lagda. Uppskattar konst och skönhet. Ointresserade av ledarskap och makt. Flexibla och mottagliga för andras argument. Tenderar att besitta originalitet och kreativitet. Lever för stunden.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Artister, musiker, kompositörer, designers, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, lärare, veterinärer, skogvaktare, naturforskare, ekonomibiträden, snickare, kuratorer, sekreterare, tandtekniker, serveringspersonal, kockar, sjuksköterskor, mekaniker, fysiologer.


Jag är med och tävlar



Jag är med och tävlar om denna söta Barbapapa-servis hos Mizca.
Det är generösa Ingela på Iob-butiken som sponsrar.

Dag 25

Dag 25 - En första

En första vad då? Ja jag vet inte vad jag skall skriva men jag kan beskriva den första känslan jag fick när jag fick min första systemkamera. Det var en Sony A330. Jag hade aldrig ägt en systemkamera innan och detta var så underbart att äntligen få en sån. Jag började genast att packa upp den och fota. Det fanns lite batteri kvar så jag kunde testa den. Det blev så otroligt fina bilder tyckte jag. Det var verkligen skillnad mot en vanlig kompaktkamera. Hade ingen som helst aning om hur man ändrade på dom olika inställningarna så jag körde med automatisk inställning.


Nästan ensam

Ikväll efter kalaset så åkte mannen och två av barnen till Sverige. Dom skall bada i Uppsala och sen åka till BR-leksaker för att handla för sina presentkort.

Så nu är det bara jag och Moa hemma. Vi har sett på Despicame me (hur det nu stavas) och efter det så så hon på Det regnar köttbullar medan jag satte mig vid datorn för att vänta på mannen som skulle komma in på chatten.

Imorgon skall jag och Moa åka och simma i Mariebad och sen äter vi hemma. Det är en kompis som skall komma imorgon kl 14. Passar bra då Moa är ensam här hemma utan att någon syster kommer och vill vara med och leka. Eller förstöra som Moa skulle se det.

Jag är med och tävlar



Jag är med hos Josefine och tävlar om en plastklocka från Ovanligaklockor.se

Mannen har fått en...

... Nokia N8 och jag är avis på honom. Jag fick visserligen pilla på den först men inte sätta på den utan det ville han göra själv. Vi var enda till stan för att hämta den. Han orkade inte vänta till kl 15 när den skulle kommit till oss i Eckerö. Och han hade inte fått pkt och hämta den ändå för då har vi kalas för Jenni som fyllt 7 år för 2 veckor sen.

Åter till N8:an. Den är visserligen gammal i menyerna som en Nokia 5800 men ändå läckert. Startskärmen ser riktigt fin ut. Kanske kanske så får jag en i sommar. Tänker välja en färg som inte är så vanlig i såna fall. Vill inte ha likadant som alla andra har.


Dag 24

Dag 24 - Det här får mig att gråta

Tja jag vet inte vad jag skall skriva för jag har svårt att gråta men sorgliga program. Typ Extreme Homemakeover är såna program som jag kan gråta över för det är så sorgligt. En familj som har haft det svårt eller det har hänt någon familjemedlem något som gör att familjen har haft det svårt. Ja såna program får mig att gråta.

Men jag skulle också gråta om min man säger att han vilja skiljas eller så. Vet inte hur jag skall klara mig ensam utan hans stöd och hjälp. Men också att ha någon som jag kan prata med och krypa upp till i sängen på mornarna när barnen är på dagis eller i skolan. Bara ligga och mysa.

Små små olyckor

Skrapade i fingrarna i isen på bilen när jag skulle borsta bort snön. Ajaj men det går nog över till slut. :P


In-ears

Fick för mig att köpa ett par hörlurar. Ett par rosa Skullcandy in-ears. Egentligen är jag sugen på en iPod Nano (rosa) men jag får ingen sån så det fick bli ett par rosa hörlurar istället. Substitut, hahaha!


Dag 23

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Att jag får sova på morgonen utan störningsmoment får mig att må bättre. Inga ungar som kommer var femte minut och gnäller och tjafsar med varandra. Att jag får stiga upp själv när jag känner att det är dags att stiga upp. Så skönt och det kan göra dagen till en lycklig dag. Får jag inte detta så kan jag vara en grinig och vresig mamma/fru som håller i sig tills jag går och lägger mig.


Varför är jag så missnöjd?

Hela tiden hittar jag en massa fel på mina saker. Dom är inte lika bra som den förra saken men ändå satt jag och kritiserade den förra saken för precis samma sak som den innan. Fan jag blir så lack på mig själv när jag håller på. Alltid är det något fel. Nu är jag skitsur för att min nya kamera är sämre än den förra. Den tar inte lika bra bilder som min WX5 som jag hade men som jag sålt nu. :( Den är grymt dålig på ISO och bilder utan blixt blir så gryniga i dåligt ljus fast EXMORen skulle vara så bra. Men denna kamera är bland dom första EXMORen så den är inte lika bra som dom senare, typ WX5.

Nu måste jag vänta jättelänge på en WX10 som jag siktat in mig på.

Nya drömmar

Nu när min Sony DSC-WX5 såld så saknar jag den otroligt braiga kameran. Men mannen tipsade mig om att nya WX-modeller som koomit ut eller skall komma ut. Hittade på Sonys hemsida att det är 3 nya kameror i WX-modellerna som kommit eller skall komma ut. Jag hittade en favorit bland dom tre.

Sony DSC-WX10 heter den och jag vill ha i färgen guld. Den kommer i slutet av mars till butikerna så nu gäller det att spara som tusan för att jag skall få den. Och samtidigt behålla min kamera jag har nu som har 20x zoom.
Den nya kameran har:

16,2 megapixlar
7x optisk zoom
f/2,4-5,9

Sony Lens G


Sony DSC-WX10 Guld, fram


Sony DSC-WX10, bak

Dag 22

Dag 22 - Det här upprör mig

Ja det är mycket som upprör mig faktiskt. För vissa kan det vara små bagateller. Det största är när svärmor kommer hit och städar. Hon gör inte på mitt sätt och ställer inte sakerna där jag vill att dom skall vara. Hon gör inte rent städverktygen efter sig som tex disktrasan. Den blir svart efter en dag när hon varit hos oss. Jag hatar när disktrasan är fettigt, skitig och svart. Framförallt fettig. jag kan inte röra en sån och får kräkminer.

När sakerna inte ligger där dom skall vara utan på helt fel ställen där min man eller svärmor tycker ligger bättre. Gaaaah säger jag bara. Hatar sånt.

När barnen leker på ett sånt sätt som inte tillhör spelet regler när jag är med och leker. Då blir jag arg och upprörd. Därför leker jag inte med barnen för att jag inte skall bli arga på dom.

Och sist när folk inte kan skriva ordentligt. Inte barn men vuxna människor. Jag vet att det finns vissa som skriver som krattor och jag önskar jag kunde blockera dessa personer på dom olika forumen jag är på. För mig är språket viktigt. När jag råkar klicka på en tråd vars rubrik är korrekt och sen inser att resten av texten är helt åt skogen fel så klickar jag bort den hur snabbt som helst för jag klarar verkligen inte av att det är fel. Nån enstaka fel som man slinter med är okej men när det gång på gång står fel irriterar mig. Har lust att skriva ett elakt brev och gnäll men det gör jag inte.

Dag 21

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Jag har på en vecka gått ner 4,5 cm i midjan och det har varit ett par dagar som jag trott att det var synvilla men när jag mätte mig i morse så var det ingen synvilla. Minusar ger hopp till en fortsatt viktminskning. Jag kämpar på med maten så gott jag kan. Nu börjar det hårda arbete att omvandla mannen också. Han kan ha nytta av det han med. Dock tränar han inte lika mycket som jag gör.


Sorry för den fula grimasen.

Mössen har flyttat

Idag fick mössen nya ägare. En tjej på 11 år med namn Nova fick ta över mössen och jag hoppas att dom skall trivas och att dom hittar på en massa roliga saker tillsammans. Moa blev ledsen och grät en bra stund efteråt för hon har svårt att separera från någon hon älskar. Dom andra två har inte sagt nånting. Dom har bara frågat var mössen var.

Söndagen den 9 januari 2011



Hoppsan det glömde jag bort. jag hade så mycket att göra igår så det kom av sig. Jag skrev några artiklar och gjorde i ordning min sajt på iFokus. Kan berätta om min sajt som just nu ligger dolt men den finns.

Jag driver sajten om Åland iFokus och den startade på sommaren 2010 men redan till hösten fick jag lägga ner den pga mitt mående som har varit ganska långt ner. Mycket mediciner som jag bytt ut och lagt till. Men nu är jag hyfsat stabil. Så i helgen har jag skrivit artiklar och skapat nya trådar och lagt upp en sida på Facebook. Jag hoppas såklart att det kommer några nya medlemmar som vill komma och skriva så sajten blir levande igen. Inte för att den var så värst levande. Jag har ett stort arbete kvar med sajten och det är att skicka ut PM till alla medlemmar om att dom skall börja skriva och så. Ännu vet jag inte riktigt vad jag skall skriva om.

Ni får gärna komma in och ställa era frågor så svarar jag/vi så gott det går. Eller bara skriva av sig. Åland iFokus är öppen för alla och när ni ändå är där så kan ni komma åt resten av iFokus nätverk med ca 200 sajter som drivs av människor som delar ditt intresse.


Mitt goda mående

Känns som bortblåst. Mannen var ju så negativ till att jag sökte jobb så det smittade av sig på mig. Nu känns det bara dumt att jag sökte. Varför är det inte bättre att arbeta än att söka olika sjukpenningar lite överallt och sånt. Sånt som inte är så säkert att jag ens kommer att få. Är det inte bättre då att jag söker arbete så att vi åtminstone får in pengar så vi kan betala våra räkningar och leka lite. Kunna spara och ha kul till semestern och liknande.

Jag som har minst pengar att röra mig med spara allt från 30€ i månaden och upp till 50€. Men jag tror jag skall sluta med det om jag inte får mera pengar att röra mig med. Tänker ta min lön på mitt konto och betala bara dom räkningarna som jag är beordrad att betala. Då kanske jag får mera i handen att röa mig mig och jag kan kanske börja träna på gym.

Denna klocka vill ja ha

Hittade denna klocka på Salt och Peppar.se Kostar endast 199kr.

Plastklocka Rosa


Fastnade

Skulle skjutsa svärmor till hamnen och redan när jag backade ut från parkeringen kände jag att det var något fel. Det var allt slask som gjorde att jag "slaskade" runt. Till slut i en sväng hamnade jag en djupare del av infarten och där fastnade jag. Prövade att skotta lite runt däcken men det hjälpte inte. Så jag fick i panik ringa till grannen och fråga om dom kunde skjutsa svärmor till hamnen för båten skulle gå snart.

Sen kom dom till mig och knuffade loss mig. Så nu står jag längst ner på gården men bilar kommer förbi till Ekeborgslokalen. Tur att grannen inte har bil för då skulle hon inte kunna komma förbi. Jag måste nog gå ut och skotta fram gården om den inte fryser till is imorgon för annars måste jag stå där ner ett bra tag. Står jag där nere så kommer mannen inte in på gården.

Grannen kunde inte ta traktorn heller för skopan på den är inte vass nog att gräva ner sig och skrapa loss slasket utan den skulle bara gå på ytan. Så det blev inget skrapandes heller. Men Moa ville ändå att vi skulle belöna dom. Iaf för att dom skjutsade svärmor till båten. Mannen får köpa en flaska vin. :D

Dag 20

Dag 20 - Den här månaden

Det har gått några dagar in på denna månad men jag har ju börjat min träning och min viktminskning. Det är svårt i början att komma in i rutiner och sånt.

Jag har sökt jobb och väntar på svar.

Jag kommer att fortsätta att söka sjukpensionen från FPA och sjukpenning från AMS.

Kommer att åka till reumatologen nu på måndag för att ev få svar på några frågor.

Ett kalas kommer att finnas i vår hem nu i veckan.

Barnkonventionen kommer att fortsätta denna månad.

Mer kommer jag inte på.

Varför?

Jag försöker at göra rätt för mig och jobba och få in pengar kontinuerligt än att hålla på och tjafsa med FPA och pengar varje månad för jag får bara sjukskrivning någon månad i taget. Jobbet som strular och skicka in mina A-intyg till FPA.

Nu gnälls det om att det kommer att bli problem och ökade utgifter och det kommer att inte vara bra osv. Varför kan han inte vara glad för min skull att jag söker jobb och äntligen få in lite pengar till hushållet. Jag behöver komma ut och träna mig socialt och jag behöver också den stimulansen inte tyna bort här hemma.

Det kan nämligen ta flera månader för FPA att besluta om sjukpension så därför tog jag detta beslut. Men jag har så mkt på gång för min sjukskrivning går via AMS så vi får se vad som behövs när eller om jag får jobb. Jaja det blev ett råddigt inlägg men jag ville skriva av mig.

Rensat

Jag har rensat upp bland Bloglovin-bloggarna. Jag följer bara dom som jag tycker är intressanta. Sorry om du vart den som blev bortplockad. det är lite lättare att följa några få än flera styckna, det blir lite mera intressantare så. Eller hur jag skall uttrycka det.

Jag kanske tog på 10-12 styckna från listan och dessutom ändrade jag i grupperna där som ligger i. De flesta låg i den osorterade mappen.


Dag 19

Dag 19 - Det ångrar jag

Tja det är många saker som jag ångrar som tex alla bilbyten som kostat oss en massa pengar genom åren. Vet inte hur många bilar vi har haft men det är runt 30 st skulle jag gissa på. Tillsammans och egna bilar. Uj vad mycket pengar vi skule ha sparat på att inte hålla på och byta en massa bilar.

Sen alla kameror jag köpt ångrar jag också. Inte själva kamerorna men allt köpandes och byterna. På väldig kort tid har jag gjort av med 5 kameror tror jag. Inte bra alls. Nu har jag ju som nyårsläfte att inte köpa något sånt mer detta år så den kamera och bil som jag har nu samt mobil skall jag ha hela året ut.


Igen

Hittade ett annat jobb också så jag sökte den med men jag hoppas på det första. Hoppas inte mitt mejl skrämde iväg dom. :P Bättre att vara ärlig. I andra brevet skrev jag inget om det.


Wiiieee

Jag har just sökt ett jobb som medarbetare på Renhållningen. Sjukt läskigt. Man kunde söka via mejlen också så jag skrev ...hhmmm... två mejl då jag glömde lite saker i det första. *skäms* Men iaf så skrev jag att jag bodde i Eckerö med familjen, var gift och är 32 år gammal. Skrev också att jag är van med kundkontakt då jag jobbar i kassan på Kantarellen. Men jag skrev också helt ärligt att jag var sjukskriven ifall dom fick för sig att ringa och kolla upp mig så det inte kommer fram i efterhand att jag inte jobbat där på väldans länge.

Skrev också att jag längtade ut i arbetslivet och att jag har datorvana. Sen skulle man skriva ett löneanspråk och jag vet inte ett jota om detta så jag drog till med 1950€ före skatt i månadslön. Vet inte om det är för mycket eller för lite. Men men det visar sig väl senare när jag/om jag för jobbet.

Nu är det pirrigt. Håll tummarna för mig att det går vägen. :D


Fast i snön

Vi har så mycket snö på vår gård och ungarna var ute och lekte. Eller dom skulle göra snögubbar så därför var dom där det var som mest snö. Det är en riktig blötsnö för det är runt nollan eller någon plusgrad. Iaf som kommer Jenni in och ropar att Julia fastnat i snön och tappat en sko. Ja det var väl typiskt för hon hade nämligen inga strumpor på sig ut. Hon grät stackarn för det var väl kallt om foten.

Med min dåliga rygg fick jag bära in henne och pulsa i den djupa snön. Hon väger 18 kg min minsting så det tar på ryggen att bära en sån stor tjej. Visst jag kunde att stoppat tillbaka skon på hennes fot men då skulle hon ha fastnat igen så jag hade inget val än att bära henne.

Det blev tyvärr ingen bild för jag ville snabbt ut till henne.

Dag 18

Dag 18 - Min bästa födelsedagsminne

Nu har jag så dåligt minne så dom när jag var liten kommer jag inte ihåg. Men jag kan berätta att för några år sedan så jobbade jag och mannen var med barnen i Sverige. Ja kanske inte bästa men så var det. Jag jobbade sent och jag visste att jag hade en kamera på posten. Det var fredag och jag ville verkligen ha den till helgen. Pratade med dom på posten och snälla som dom var så skulle dom lägga mitt paket i en metallåda utanför entrén så jag kunde få hämta den när jag slutade. Jag var jätteglad hela dagen och på vägen hem. Satt och nynnande för mig själv. :D

Mycket riktigt så låg den i lådan. Det var snö ute men det gjorde inget. Kameran fick jag av min man och jag var så lycklig. Vilken kamera det var kommer jag inte ihåg. :P

Stabilare

Nu har det gått ett tag sedan jag började med stämningstabiliserande medicin. Ketipinor. Jag äter ju andra mediciner med. Nu på senare tid har jag varit mera stabil i humöret än på länge. Visserligen har jag taskigt självförtroende men med lite träning kanske jag blir bättre på det med.

Nu när jag hittat rätt mediciner så skall jag inte sluta med det. Har försökt sluta med mina mediciner men har fallit ner i djupet nästan direkt så denna gång skall jag inte sluta. Jag hoppas det räcker länge och att jag inte behöver byta.

Vilat

Dumma mediciner som gör mig trött. Jag tar kvällsmedicinerna lite sent och så blir jag så trött så länge. På morgonen blir jag så där tröttseg och orkar knappt öppna ögonen. Men har man barn så måste man gå upp någolunda i tid för att dom skall få frukost och att dagen inte blir så sen. Vilket gör att jag går här hemma och är trött. Måste vila mig på eftermiddagen i sängen en timme eller två. Ungarna brukar för det mesta vara lugna vid den tiden då jag vilar och det är skönt.

Var dessutom ute och sprang idag. Kommer bara 100 m och sen vände jag om. Jag har verkligen ingen kondis eller muskler i benen till att springa men jag hoppas på att orka springa Vårruset i maj. Nu i början skall jag springa en gång i veckan tills snön försvinner. Sen blir det 2-3 gånger i veckan.

Tordag - röd dag

Idag är det torsdag om ingen märkt det. ;) Allt är stängt och jag har inget gott hemma. Jo lite popcorn och en påbörjad Pepsi. men jag skall inte äta sånt iaf för jag skall ju bli smal. Men iaf så var jag till affären igår men handlade inte speciellt mycket. Jag var liksom lite tom i skallen. Kom inte på något vettigt alls att hansla. hade bara en sak i huvudet och det var maten som vi skall äta ikväll. Ost- och tomatsoppa men jag hittade inte alla ingredienser så jag får göra mig en egen variant av denna soppa. Hoppas det går bra?

Barnen är ute och leker i blåsten. Iaf två av dom för JU vill inte klä på sig utan sitter och piper över ett par vantar som jag tycket att J och JU kunde byta men J proppsade på att hon fick dom i julklapp så jag kunde inte byta så det är därför som JU är ledsen för igår fick hon nämligen ha dom. Nu har jag lovat att öpa nya vantar till henne. Hoppas bara att det finns lila vantar kvar.


Dag 17

Dag 17 - Mitt favoritminne

Jag kommer ihåg första gången jag och min man träffades. Det var vi augusti 2000. Vi skulle på café men dom stängde så vi köpte med oss pizza hem och var hos hans föräldrars hus i Hallstavik. Vi såg på film (kommer ej ihåg vilken) och sen åkte vi och badade. Han körde sin vita Celica som var väldigt gammal.

Efteråt lämnade han av mig i min lägenhet och jag var så pirrig och visste inte om jag skulle våga fråga om vi skulle ses igen. Hade ju fått nobben av flera styckna innan. Men jag vågade fråga och till min lättnad ville han träffa mig igen. Jag blev så pirrig i magen och hjärtat bultade snabbare. Hela jag var superlycklig. Visste inte vad jag skulle ta vägen för han hade svarat ja på min fråga. Fick en puss och sen gick han. När han åkt iväg så bara hoppade jag i min lägenhet. Var så lycklig.

Ni läser väl?

Jag har en viktminskningsblogg vid sida om den här bloggen. Där skriver jag om mina måltider, min träning med bla Kinect - Your Shape. Mina planer och delmål för varje månad och så vidare. Skulle vara kul om det är flera som läser och kommenterar det jag skriver. ;)

Visserligen går jag under mitt andra namn men det gör nog inte så mycket eller hur. Jag tänkte att jag skulle vara mera anonym men jag har så smått återgått till att vara Ylva. Det känns enklast så för det är vad folk är vana att kalla mig och förknippa sig till mig.

PS. Det var nog lite till överdrift att skriva i varje inlägg med en tackning till Moa W så jag hoppas du inte blir sur för att jag inte länkar i alla inlägg i en vecka? ;)

Dag 16

Dag 16 - Min första kyss

Jag har nog pussat en massa olika killar i låg- och mellanstadiet men min första kyss fick jag när jag var 15 år och var ihop med min första riktiga pojkvän Jonas Askolin. Pirrigt var det att få bli kysst på ett annat sätt än en puss på munnen.

Hur gamla var ni när ni fick er första kyss?


Solförmörkelse

Med en stark dimma ute så kunde jag se solförmörkelsen. Var ute och körde bil vid den tiden så jag stannade vid vägkanten för att fota.


Min nya kamera

Ja jag behöll kameran jag beställde i förra veckan. Det är en Sony dsc-HX1, superzoom kamera. Den har 20 x optisk zoom och 10x digital zoom. Men den digitala kommer jag inte att använda. Första bilden jag tog höll jag på att smälla av för den gav en skugga i nedre kanten och trodde att Sony verkligen blivit dåliga och gjort samma miss på alla sina kameror. Men det var för att jag var så nära objektet som det blev så.

Kameran ser ut som en systemkamera men kan inte byta objektiv så den klassas som kompaktkamera. Semi säger jag och mannen men jag vet inte om resten av världen säger så.

Linsen är Sony's egna G-lins. Sensor är samma som tidigare kameror, EXMOR R. Bakbelyst sensor med andra ord. Den gör så att man kan ta kort utan blixt i dåliga förhållanden. En egenskap som jag gillar. :D

HX1:an har även manuella inställningar och det är roligt att få leka lite med dom inför ev ett köp av en systemkamera i framtiden.

Kameran sitter skönt i handen och den väger inte så mycket som den ser ut att väga. Mycket bra fördel.


Middagen igår

Jag glömde kameran hemma så det blir inga bilder. Men jag kan berätta att maten var utsökt. Delicous (stavning?). Vi fick någon kycklingwok, små rullar, sallad och någon form av "chips". Chipsen var vita och fettiga för det blev fett på fingrarna när man höll i dom.

Till efterrätt så fick vi friterad banan med vaniljglass och apelsin.
Så mumsigt gott var det. :D


Iväg...

Idag skall jag iväg till läkaren för att få ett läkarutlåtande till FPA om sjukpension som jag ansökt om i förra veckan. Mina sjukdagpengar har tagit slut så jag måste antagligen söka sjukpenson eller rehabpengar. Men det är väl inte permanent kan jag tänka mig och skulle jag bli bra igen så kan jag häva den. Det är vad jag tror iaf.

Jag kom på att jag måste skriva mera om mig själv i ett nytt brev. Det blev lite luddigt. Men denna gång skriver jag den på datorn för det gör mindre ont att skriva där än för hand.

Önska mig lycka till! :P


Dag 14 och 15

Dag 14 - Vad jag hade på mig idag

En likadan fråga kom för ett tag sedan så jag tänker inte ta en till bild. Har samma byxor (fast tvättade haha) och en rosa/vit munktröja.

Dag 15 - Mina drömmar

Det jag drömmer om är att bli en duktig fotograf som tjänar pengar på mina bilder. Men först måste jag ha en systemkamera. ;)


Superduper tack!!!

Tack så mycket Moa Waern för att du gjorde denna underbara bloggdesignen åt mig. Jag bara älskar den!!! Som tack för det kommer jag att länka till din blogg i varje inlägg i en vecka. :D

Här kan ni läsa i hennes blogg. :D

Är med och tävlar

Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg hos Tovis.


Julmiddag

Idag har Klubbhuset Pelaren sin julmiddag på Wirrans. Men det kommer inte att serveras någon julmat utan det skulle vara något gott istället. Klubbhuset är en del av Fountian House som startades i USA under 90-talet (tror jag). Det är ett ställe där psykisk ohälsa kan samlas och pratas. Klubbhusen får inte äga några saker utan måste tigga från företag. Som tex glödlampor måste tiggas. Det står i reglerna för dessa Fountain House. Första året (kanske 1,5 år) så skall man få bidrag från staten skrivs det också.

Så ikväll skall jag åka på denna julmiddag som inte kostar mig nånting mer än bensinpengar. :D Kommer att ta med mig kameran.

Min mobil

Jag fick för någon vecka sen en ny mobil som jag bara älskar. Det är en Nokia X3-02. X3 med andra ord. Den är himmelens liten och tunn. Har aldrig haft en sån förut och även om den är så liten så sitter den skönt i handen. Fast lite knepigt är det att skriva emellanåt för knapparna är inte som det brukar vara i telefoner utan jag har tre rader med fyra knappar på varje rad. Så #, * och 0 siter på höger sida om dom andra siffer knapparna.

Det är en Touch and type-mobil. Det menas att den har en pekskärm och fysiska knappar. Vilket är superskönt, tycker jag iaf. Det finns även snabbknappar till meddelanden och musikspelaren. Smidigt och lätt.


En sista

Jag har en kamera på inkommande men som jag ångrade mig. Men nu sitter jag här och har beslutsångest över om jag skall ta kameran eller inte. Nu går tankarna till att jag skall ta den och sen skall jag inte köpa något sånt mera detta år. Tror ni att det är en bra deal?

Jag behöver lite mera zoom men sensorn är lite äldre än den som finns i min kamera för tillfället. Kan bli en aningen sämre bilder. Ja hur skall det sluta?


Ont i ljumsken

Tränade idag igen och idag blev det cykling. Tanken var att jag skulle cykla hela McFly's album Above the noise men jag orkade bara att cykla 8 låtar. Det blev 30 minuter. Men nu har jag så ont i ljumsken (höger sida). Jag har varit till läkare för det men jag blev bara skickad till en fysiolog. Dom har jag inte kontaktat ännu för det kommer att kosta pengar att gå dit.

Har även tagit en 800 mg Burana (dubbel dos) men det var för ryggen det och har inga kvar till ljumsken. Går och tar mig 1 g Panadol när jag är klar här.

Söndagen den 2:a januari 2011



Årets första Söndagsblogg. I detta inlägg kommer jag att skriva om beslutsångest. Jag lider av kraftig beslutsångest över  allt i stort sett. Har jag ett minsta val så tvekar jag och får värsta ångesten över att välja rätt sak för tänk om den andra saken är bättre än den jag väljer. Jag sitter och skriver för- och nackdelar. Tänker på det hela dagarna. Kan hålla på hur länge som helst och kommer inte fram till något alls egentligen.

När jag väl väljer en sak så kan jag inte vara nöjd med mitt beslut utan jag tänker på den andra varan istället för tänk om den varit bättre än den jag fick. Jag börjar hata den saken jag köpt och vill sälja den och köpa den andra saken istället. Det är så jag köpt massor med kameror och mobiler på sistone. Jag kan inte vara nöjd med det jag har.

Beställde en kamera på impuls och även om den inte har kommit sitter jag och velar fram och tillbaka om den verkligen är bra eller om jag gjort ett dåligt beslut. När paketet kommer kan jag sitta flera dagar med den innan jag öppnar och gjort mitt val.

Har inte sökt hjälp för detta och jag tror att det är svårt att bryta detta mönster för tankarna kan man inte styra över. Inte för mig när det gäller att ta ett beslut. Men om jag behåller kameran så skall jag lova mig själv att inte köpa något resten av året. Det kommer att vara svårt men jag kanske lär mig något av detta. Kanske jag lär mig uppskatta det jag har istället för att leta efter något annat som kan vara bättre.

Sovmorgon

Mannen var snäll och lät mig sova lite mera på morgonen idag. Vaknade kl 11 och steg upp. Så skönt att få vakna upp lite senare på dagen. Men det finns ju en nackdel med att vakna senare på dagen och det är att halva dagen har gått och det som man tänkt göra kommer igång försent med det.

Skall jag städa så skall det vara direkt efter frukosten om det skall vara till någon nytta för min del. Just nu sitter mannen och sorterar i ungarnas rum. Dom har så mkt skräp som helst som dom inte leker med och som är trasiga.

Hur länge sov ni idag?

Dag 13

Dag 13 - Den här veckan

Denna vecka är snart slut men jag kan sammanfatta den lite kort.

I måndags så kom jag hem från Sverige och julfirandet hos svärmisarna. Med mig hem hade jag två flickor av tre. Äldsta tjejen stannade kvar hos farmor och farfar.

I tisdags var vi bara hemma och gjorde ingenting. Inget internet hade jag heller förrän sent på eftermiddagen. Jag och barnen åkte till stan för att möta upp mannen och handla. Fick mig ett presentkort av arbetsgivaren på 50€. Satt så bra då vi har dåligt med pengar för FPA-pengarna har inte kommit än.

I onsdag skulle Siv och Rita komma hit för nästa del av Konventionen (tror det hette så). Men eftersom den äldsta tjejen inte var hemma så flyttade vi fram den till nästa måndag. Senare på dagen kom våra soffor som ni kan läsa om här.

Torsdag så var vi hemma hela dagen och gjorde inte så mycket.

Fredag så var det nyårsafton och även denna dag var vi hemma. Vi åt gott och var ute med tomtebloss och kollade på fyrverkerier som grannarna hade köpt.

Lördag blir vi hemma och vilar upp oss. En timmes promenad blir det för mig efter vår Linner (lunch och dinner i ett).

Söndag måste vi rensa ut ungarnas leksaker. Träning på Kinect står på schemat.

För snäll

Vi la JU i min säng för att hon somnade i soffan och ville så gärna vara med mig. Så det var en kompromiss att hon fick ligga i min säng. Försökte väcka henne strax innan 12 men det var hopplöst. Hon vaknade inte så hon fick ligga kvar där. Vi andra gick ut och tände på våra tomtebloss. När vi kom in så klädde jag av JU så hon inte skulle ha det så varmt för hon var alldeles svettig.

Eftersmo hon låg i min säng så tänkte jag att jag kunde sova i hennes. Den är visserligen hårdare än min. Men nu har jag sååååå ont i ryggen. Det hugger när jag rör på mig. Mannen kunde ha flyttat på henne men jag var för snäll och lät henne sova kvar i min säng.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...