I trädet

Äldsta dottern klättrade i trädet här hemma.


Lite bilder




Ingen resa

Jag grämde mig i flera dagar och ville bara blåsa av allting. Ville inte resa ensam, inte utan min man. Jag klarar inte av det och med så dåligt med tid hos min mamma och tider som måste passas. Jag ändrade min bokning flera gånger och även bolag men när klockan var 2 i natt så bestämde jag mig för att inte åka. Ungarna fick bli sura men jag vågade inte åka helt enkelt.

Messade mamma och jag hade ändå tur med min resa för det blåste storm ute och då vågar jag inte heller åka båt pga sjösjuka. Sorry mamma men jag vågar inte åka bort från huset ensam utan gubben. Har så svårt med det.

Nu skall vi åka sen när gubben kommit hem från jobb och min mamma gått på semester tills jag åker till henne igen. Synd att mamma/mormor inte kan komma hit istället men hon har ju sin artros i knäna så hon kan inte gå speciellt mycket. Stackars mamma.


En liten bild


Ingen resa med Eckerölinjen

Nä jag har dom senaste dagarna blivit mera anti till denna båt. Den är liten och det är alltid massvis med folk. Lite för mycket på en sån liten båt så det känns som om dom är på mig hela tiden. Bara tanken på att jag skall spendera tiden på denna båt utan gubben är allt för jobbigt för mig. Dessutom en nästan två timmars bussresa i en ännu trängre buss med en massa människor skulle jag få panik.

Så jag gjorde det enda rätta och bokade in mig på en av Vikings båtar. Visserligen måste vi åka 0435 från Mariehamn men barnen får ju sova några timmar innan så det kanske funkar. På dom Stora båtarna så är man lite mera anonym fast det är fler människor på dessa båtar så känns det inte fullt så trångt och man kommer undan på ett annat sätt.

Dessutom måste ni tänka att jag är knäpp som föredrar tunnelbanan framför bussen men det är samma sak där. Vi kommer inte mitt i trafikrusningen så det är mera space och man kan faktiskt välja en vagn i mitten så då blir det mera "luft" omkring sig.

Vill inte hamna i panik som jag redan började bygga upp flera dagar innan jag skulle åka med Eckerölinjen. Och dessutom vill jag inte ta en Atarax för jag blir så trött och seg och då skulle jag inte orka med tre busar runt omkring mig.

Medicinavlutning

Jag har funderat i några dagar om jag skall avsluta två av tre mediciner.

Optipar (antidepp): Visst jag mår bättre på dom men sexlusten har försvunnit helt.
Concerta: Har ingen effekt på 27 mg och om jag skall höja så kommer det att kosta skjortan.

Risperidalen kommer jag att fortsätta med för den håller mina tvångshandlingar borta och jag kan leva ett mera normalt liv.

Men jag har problem med att sluta för efter en halv dag så får jag yrsel och det snurrar. Känner mig allmänt dålig så jag måste sänka sakta. I allafall Optiparen. Kanske dela till en fjärde dels tablett.


Favoritnallarna




Satans rygg

Varje morgon vaknar jag av att jag har så förbaskat ont i ryggen. Som kramp ungefär. Jag hade klarar mig ganska bra om inte minstingen hade kommit till min säng under natten. Jag har tyvärr inget minne av att hon kommit utan vaknar utav att jag har ont. Minstingen ligger mitt i mitten medan jag hamnar liggandes rak i ryggen på sidan om madrassen. Karln på andra sidan så att jag inte kan röra mig.

Försökte komma upp själv men ryggen värkte (precis som alla dagar). Det var för trångt för mig att komma upp själv på grund av smärtan. Hade det inte varit för att gubben gick upp för att kissa så hade jag legat där. När han gick upp så kunde jag rulla mig till magläge och sedan upp ur sängen. Jag brydde mig inte om vad klockan var men i sängen kunde jag inte vara och nu fick det vara nog.

0652 stod klockan på när jag steg upp.

Vet inte vad jag skall göra och det blir bara värre ju längre tiden går.


Nu har den kommit

Min kamera alltså. :D

Skickar med bilder på uppackningen och några bilder tagen med den nya kameran. Är så lycklig. Har inte lärt mig så mycket men hälften av bilderna blev bra i allafall.









Åhhhh så dum jag är

Beställde ju en kamera härom dagen och idag ser gubben att det fanns ett fint erbjudande för bara en euro. Hur kunde jag missa den? Mejlade och frågade Cyberphoto och frågade om jag kunde få den ändå fast jag missade den på min beställning.

Så dum man kan vara, eller hur? :P


Flera veckor sen

Det var flera veckor sen som jag bytte bil men jag har ännu inte lämnat igen vinterdäcken och dessutom har jag inte fått dom från förra ägaren. Så det blir ett tripp till stan för däckbyten och handling. Vi har det tomt i kylskåpet så det är dags att införskaffa lite mat.

Igår gjorde jag hål i mellersta dottern öron och hon är så nöjd med sina hål och sin örhängen. Det är mycket bättre att göra det själv så vet man att det är rengjort och att med pistolen så blir det mera trasigt inne i örsnibben som är svårare att läka. Det enda jag inte tänkte på att rötmånaden är på inkommande eller om den redan startat.


Ingen hit!

För att göra en historia kort så frågade jag mina flickor vem som ville följa med till kyrkan idag. Dom två yngsta barnen sa att dom ville följa me men det var ett stor misstag. Dom satt inte still för fem sekunder och det var så himla pinsamt. Så till slut så fick dom gå ut till bilen och jag kunde fortsätta lyssna till gudstjänsten.

Endast ett barn får följa med nästa gång.


Snabbt avslut

Det var meningen att jag skulle avsluta med Optiparen och jag fick sköta nedtrappningen själv. Det blev endast fem dagars nedtrappning och dagen efter sista tabletten så tog jag Tramal som man egentligen inte får äta samtidigt men jag tänkte mera på att nu äter jag inte längre dessa tabletter så då kan jag ta en. Tog Tramal två dagar i rad och nu har jag fått konstiga biverkningar i form av yrsel, huvudvärk, gråtfärdig, fler toalettbesök (nr 2) och små inre skakningar.

Dum som jag var läste jag nyss att man inte skall äta Tramal eller Optipar inom 14 dagar man avslutat nån av dessa mediciner. Jag tog ju inom 24 timmar. Inte undra på att jag mår skit nu. Skulle på backluckeloppis idag men jag vågar mig inte dit för rädslan att svimma eller nåt sånt. Så typiskt också att VUP har stängt nu under helgen men sjuksköterskan jag pratade med på Hälsocentralen sa att jag inte skulle ta Tramal nu och återinsätta en halv tablett Optipar och sen prata med dom på VUP på måndag.

Jaja vi får se hur detta slutar och att det går över snart. Ha en trevlig dag.


Lite bilder

Några bilder tagna med min rosa lilla kamera som jag borde vara nöjd med. Mer än annat.








Vill inte vara fattig

Varför kan inte jag vara rik och ha en massa pengar? Det är så tråkigt att inte ha några pengar och kunna köpa det jag vill ha. Först så hittar jag en massa saker till bra priser men efter ett tag får jag bara skit i ansiktet när gubben säger att vi inte har några pengar. Jag vill ju ha dom sakerna NU! Så jävla tråkigt när jag inte har pengar till det.

Men vad säger att jag blir lyckligare av alla sakerna men just nu känns det bara skit. :'(

Knäppa ha-begär

Jag går kring och vill ha en massa nya saker. HELA tiden. Får jag inte den saken så hittar jag genast något nytt att tråna efter. Jag har en bra mobil, jag har en bra kamera och jag har en laptop som duger alldeles utmärkt för mina behov men ändå ska man bara ha och ha. Ha saker som jag ändå inte kommer att använda speciellt mycket.


Sitter på stranden

Det är en underbar uppfinning som människan har uppfunnit. Mobilt bredband och bärbara datorer. Hur bra är inte det egentligen? Medan ungarna badar så surfar jag och skriver inlägg och bloggar. Dock så räcker det inte så länge för batteriet i lappisen börjar ta slut. :(

Men det är inge vidare skönt här för det blåser så mycket och det är kalla vindar som kommer men barnen trivs i vattnet. Inte har jag en kamera med mig heller så jag kunde ta kort på hur jag har det, men men det funkar nog lika bra med en liten text. :P

Mellanmål

Sitter just nu här vid datorn och äter mellanmål. Popcorn och te. Haha det ni. Inte världens höjdarmat med det är iaf något i magen.


Förlåt

Sorry för att jag lämnade denna sida för Wordpress. Trivdes inte alls där utan nu kommer jag tillbaka hit. Denna tjänst är mycket bättre än WP.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...