God fortsättning!!


Ångest

Jag satt och fundera på det här och jag har inte haft såna där ångestattacker på väldigt länge nu. Jag har inte haft behovet att skära mig heller. Jag har visserligen varit deprimerad men ingen ångest. Vet inte om det är mina mediciner som ja gäter som gör att jag inte får någon ångest. Någon medicinkunnig här ute som vet om det jag äter hjälper mot ångest med?

  • Venlafaxin
  • Ketipinor
  • Risperidon
Skulle vara tacksam om någon kunde svara på detta. :D

Dag 12

Dag 12 - I min handväska

Jag är ingen handväskemänniska, speciellt inte om vintern men i min väska finns just nu en ritbok, en återanvändbar påse i turkos färg och sen la jag dit mina nycklar. Kameran borde vara på plats men jag kunde ju inte ta kort på kameran samtidigt som jag använder den. Hehe.

Vad har ni i eran väska/handväska?


Året i bilder

Kanske inte dom bästa bilderna men iaf några.


Januari


Februari


Mars


April


Maj


Juni


Juli


Augusti


September


Oktober


November


December

Ångrar mig

Nu idag så ångrar jag mitt impulsköp av kamera. Visst är den fin och så men det är mkt pengar att lägga ut varje månad. Bensinen blir ju inte billigare precis och med en bensinslukande bil så kommer jag inte ha råd med detta. Jag måste redan få ner bensinkostnaderna för att få lite mera varje månad. Det blir inget sparande annars.

Skrev ett mejl till Cyberphoto och frågade om jag fick ångra mig och skicka tillbaka kameran när den kommer hit. Jag vet inte vad jag vill nämligen.

Det blir aldrig som man planerar

Inte för mig iaf. Jag och min knasiga man ;) låg i sängen och kollade på kameror på hans mobil. Berättade att Sony DSC-HX1 fanns för 309€ nånstans. Och mycket riktigt så fanns det för det priset på Cyberphoto så han la den i inkorgen och beställde den. Till mig!!! Men jag får betala den men iaf. :D Så nu kommer jag bli en innehavare av en semikompaktkamera. Tja inte en system men den har 20x zoom och en EXMOR-sensor samt manuella inställningar. So pleased!


Från Malin

Nu har jag fått ett jättefint kost- och träningsprogram från Malin. Hon har lagt ner både tid och själ i detta och självklart skall jag följa den så gått det går. Mycket nya måltider men jag skall iaf smaka på det om jag gillar det. Det finns några rätter som hon skrivit om som jag tänkte testa också. Som skinkrullen tex.

Mera om min viktresa kan ni läsa om i min andra blogg. Följ den gärna.


Dag 11

Dag 11 - Mina syskon

Jag har två syskon. En storesyster och en lillebror. Storasyster heter Helen och hon är gift med Thomas och tillsammans har dom två barn. Min syster är 11 år äldre än mig. När jag var 10 och 13 år så åkte vi tillsammans till Spanien. Hon har en annan pappa än mig och lillebror men hon har alltid varit mitt helsyster ändå. Helen är halvspanjorska. :D



 

Lillbrorsan heter Stefan och han är 2 år yngre än mig men han är längst i hela familjen på sina 2,10m. Han har bott hemma hos mamma länge men i år flyttade han till Västerås för studier. Jag hoppas det går bra för honom. Stefan och jag bråkade väldigt mycket som små och mamma var tokiga på oss när vi höll på.


Ryskt krockkuddetest på Aktuellt.nu

Denna video är den mest tittade ju nu på Aktuellt.nu. Aktuellt.nu skriver om olika nyheter så det finns säkert något som du gillar. Kolla in.


Irriterad och elak

Varje gång jag får en ny sak så blir jag som förbytt och jag hatar det. varför kan jag inte vara nöjd med det jag får. Nä nu letar jag fel och blir irriterad på saker osv. Igår fick jag min nya mobil som jag längtat efter för den är en "touch and type" mobil. Alltså en pekskärm men samtidigt så finns det knappar att skriva med. Den är otroligt lätt och liten och tunn.

men idag är jag bara irriterad på allt och alla och jag försöker att hitta fel på min nya mobil (sak). Inte är det bättre att svärmisarna kom med dom nya sofforna som inte föll mig på läppen (säger man så?).

En sån där dag som man bara vill försvinna från jordens yta.


Nokia X3-02

Nya soffgruppen

Idag kom våran "nya" soffgrupp som svärmisarna köpt på auktion. Skinnfåtöljer, inget som jag skulle ha valt och inte heller mannen. Dom väljer alltid saker som dom tycker är fint men för mig är det oftast fult. Skinnfåtöljer är svinkalla på vintern och jag hatar att frysa. Tänk er att sätta sig på en kall fåtälj/soffan när du fryser redan. Inte speciellt kul.

Sen finns det ingen två-sits utan det är två fåtöljer och en tre-sits. Jag har alltså ingenstans att sitta för hur skall jag kunna ligga ner i en fåtölj liksom?

Mannen och dom får sköta soffan och fåtöljen för jag sitter här i datarummet och surar.


Fåtöljerna


Soffan

Dag 10

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Jag är en mjukisälskande typ som går omkring i mjukisar hela dagar om jag inte åker till stan då eller någon annanstans vill säga för då har jag på mig ett par jeans.

Så dagen till ära har jag ett par svarta mjukisar från Tuxor och en röd tröja Texas Bull.


Dag 8 och dag 9

Dag 8 - Ett ögonblick

Tja vad skall jag skriva om det. Ett ögonblick var på julafton när jag fick så många paket fast jag inte köpt till någon annan än mina barn. Skäms för det men har dessvärre inga pengar att köpa presenter för.

Dag 9 - Min tro

Well. Jag tror på Jesus efter en uppenbarelse i en dröm men jag tror inte på det Gamla testamentet och Gud. Ja ni får tro vad ni vill om det. Gick på en del Gudtjänster men det har fallit i glömska.


Dag 7

Dag 7 - Min bästa vän

Min bästa vän heter Maria och bor i Sverige. Vi träffades genom våra hundar som jag hade i tonåren. Jag var 16 år och hon 22. Vi pratade en del och träffades med hundarna på promenader. Till slut så fick jag en kopia på Herreys. Hon hade alla LP-skivor på dom som jag fick inspelat på kassettband. Den hade jag med mig till mitt kollo den sommaren. Skrev ett brev och tackade för musiken så på den vägen blev vi kompisar.

Numera bor hon kvar i Sverige och jag har flyttat till Åland. Vi hörs via mejl och SMS och ibland så träffas vi antingen hemma hos mig eller hos henne.


En vecka

Idag är det en vecka sen jag tog min sista godisbit. Jag har varit enormt sugen på godis men det är ju sånt man får räkna med när man slutar med ett beroende. Ungarna har kommit och velat lämna godis till mig men jag har varit duktig och inte tagit emot. :D Bravo till mig själv.


Söndagen den 26:e december 2010



Ja då var det söndag igen och denna gång tänker jag skriva om julen och december. För mig innebär det en massa pengar som skall slösas och en massa presenter hit och dit. Inte nog med att vi har kalas både i mitten av december och dom första dagarna in på januari det skall vara jul och sen nyår. Det skall handlas en massa mat utöver det vanliga. Det skall stressas runt med att lämna julklappar och sånt.

Jag är inte så förtjust i att åka båt som ni har märkt och behöva göra det så ofta i december sliter på mig och jag blir inåtvänd. Jag hatar att fara runt och vill helst sköta mina saker hemifrån och via posten. Detta år var jag tvungen att åka till mina svärmisar för att både mannen och hans föräldrar tyckte att jag borde fira jul hos dom istället för hemma. Det skulle inte bli en riktig jul sa dom. Men vi firar liksom inte jul heller. Visst vi köper julklappar till barnen men där tycker jag att det räcker och jag vill fira julen hemma hos mig.

Varför ingen lyssnar på mig det vet jag inte men alltid skall det vara för barnen men mina känslor då? Är det ingen som bryr sig om dom också? Bara för att man är vuxen och har småbarn måste man göra allt för barnens skull men den som är psykiskt sjuk skall stå undan för dessa barn. Jag har visserligen satt barnen till världen men jag skall väl ändå få ha mitt för mig själv och ta hand om mig själv i mitt egna trygga hus?

Nä nästa år tänker jag inte fara runt och jag tänker fira hemma hos mig för mannen har tagit ledigt redan nu för annars så hamnar han att jobba julen igen. Jag har en sak mindre att tänka på och det är skönt. Julen för mig är psykist påfrestande och jag är glad att den är över för denna gång och jag kan blicka hemåt för imorgon far jag hem.

God Jul!!!

Mina presenter


Parfym


Familjealmanacka


300 kronor


Armband med berlocker


Trisslotter


Trosor och strumpor


Sony DSC-WX5


Kinectspelet Your Shape

Och säkert flera saker som jag fått.

Gaaaahhh

Jag blir så irriterad för folk tror sig veta saker om mig. Mannen brukar köra med att säga att Nä du tycker inte om det och så vidare. Va fan vet han om det. Jag har inte sett filmen, saken eller vad det nu kan vara. Jag får ju ingen chans liksom.

Likså är det med min svärmor. Nu idag vill jag verkligen fara iväg nånstans och göra något. Vill inte sitta inne ännu en dag för nu har jag varit inne sen i torsdags kväll. Blir tokig. Hon säger iaf att jag inte vågar köra ut nånstans för det är så halt. WTF!!! Sen åker dom iväg till en auktion. Var det inte halt och farligt eller? Gaarrh blir så arg. :mad:

Folk tror sig veta saker om mig fast dom inte vet ett skit. När dom kommer hem så åker jag till Uppsala oavsett väder för nu skiter jag i att behöva sitta inomhus flera dagar. Vill göra något så inte min hjärna smälter bort i trisstressen.

Dag 6

Dag 6 - Min dag

Jag har inte gjort så mycket idag mer än suttit inomhus. Ätit frukost och lunch, löst lite sudoku och hjälpt flickorna med Littlest pet shop online som är superseg och tar lång tid. Fast den håller på och söker och söker så loggar den ut en så man måste börja om från början. Skit-cp säger jag bara. Nä man skall inte säga cp men nu gjorde jag det.

Nu efter lunch sitter vi och väntar på att svärmisarna skall komma hem så jag får låna pengar av dom till mannens internetradio. Mina pengar ligger mellan två anker så jag har inga egna just nu.

Sen förhoppningsvis skall jag och flickorna fara till Uppsala för att handla den och barnen får köpa sina saker från BR-leksaker för dom fick ett varsitt presentkort.

Tävling

Kom till min viktminskningsblogg och tävla. Vinnaren får en virkad amigurumi av mig på posten.


Dag 5

Dag 5 - Vad är kärlek?

Ja vad är kärlek? Kärlek är en känsla till en annan person och djur. En stark fladdrande känsla som känns i hela kroppen. Man mår toppen och går på rosa små moln. Hoppar upp och ner av en energi som man inte vet vad man skall göra med.


Vad är kärlek för er?

:love:


Dag 4

Dag 04 - Vad åt du idag?

Roligt att denna fråga kom idag för idag är det ju julafton och det är lite annan mat än vad man brukar äta. Till frukost tog jag en macka med ost och ett hårdkokt ägg samt mitt obligatoriska te. Till lunch blev det risgrynsgröt med kanel och socker och en macka.

Till middag blev det som sagt julmat: Julskinka (ett måste), kalkon, gravad och rökt lax, rödbetssallad och potatis. Det är vad min middag bestod utav. Efteråt fick ungarna glass och jag fick det dom inte åt upp. Senare fikade vi med lite glass och jordgubbar, bulle och pepparkakor. Kände att det blev lite mycket så min bantning fick vika åt sidan idag.

Har ätit popcorn och Pepsi Max. Snart skall jag gå ner och ta någon kvällsmacka.

Presenter

Jag räknar verkligen inte at få presenter mer än min man och dom har jag ju redan fått. Men jag fick som vanligt :P ett par trosor och ett par strumpor. Alltid uppskattat för mina verkar gå sönder stup i kvarten. Fick även lite pengar och familjen fick 6st trisslotter. Nåt slags julpaket från Svenska Spel. En halsduk från barnens gammelfarmor, parfym och en väggalmanacka. Kinectspelet Your shape. Nöjd med andra ord.

Vad fick ni för presenter?

Jättefin present

Igår kväll fick jag ett jättefint armband med berlocker av min äldsta dotter M. Jag älskar detta armband och den är så otroligt fint. Tack min älskade dotter. :D


Julafton

Idag är det julafton och flickorna har fått öppna några presenter nu på morgonen. Resten får dom i ikväll. Av mig fick dom tofsar och spännen samt ett mjuk diadem (eller vad den kallas för). Sen fick dom av pappa ett spel till Kinect. Kinectimals heter den och man skall ta hand om ett djur.




Mitt slutmål

Jag håller på och går ner i vikt och har just startat men jag har ett slutmål och det är först och främst att gå ner till 65 kg. Men som belöning skall jag köpa eller delköpa (mannen hjälper mig) köpa mig en systemkamera. Ja jag vet jag har haft en massa såna men jag saknar den ändå när jag inte har såna.

Målet är alltså att jag skall köpa mig en Nikon D3100 med ett VR-objektiv. Billig och bra. En bra kamera har jag hört att den skall vara. Denna gång skall jag inte köpa den i förväg som jag gjort tidigare utan nu skall jag hålla mig till det jag lovar.


Min framtid

Jag ser ljust på min framtid angående min vikt. Med den högsta toppen av mitt liv så har jag nu tagit tag i min vikt. Jag har satt ett låångt slutmålsdatum. Så för att gå ner 28,5 kg skall det ta enda till sommaren 2012. Ja jag vet att det är långt men jag vill ju inte ha för stora förhoppningar om att minska 1 kg i vecka resten av tiden jag bantar. Det säger ju sig själv att det blir svårt att hålla för dom sista kilorna blir svårare att gå ner än dom första.

Allt detta kan du läsa om i min andra blogg om viktminskning.

Dag 3

Dag 03 - Mina föräldrar

Min mamma heter Britt-Marie och hon är född och uppvuxen i Sverige. Min mormor kommer från Kalix men min mamma är född i Stockholm.

Min mamma är född 1945 och skall pensioneras om några år. Hon har jobbat sen hon var 16 år hos Polisen. Dock ej en så polis som är ute på fältet utan hon har bara jobbat på kontor.

Mamma har precis som jag - artros men hon har sitt i knäna men hon kämpar på och jobbar för att få en bättre pension.

Min pappa träffar jag inte alls men han heter iaf Leif och har bott ihop med en kvinna sen min mamma och han skiljde sig när jag var 5 år gammal. Han borde vara pensionär redan och innan dess jobbade han som chaufför och körde bla olja till olika hushåll.


Dag 2

Dag 02 – Min första kärlek

Ja vad skall jag skriva egentligen. Jag har under låg- och mellanstadiet haft en massa pojkvänner som varat i någon vecka eller så. :P

Min första pojkvän fick jag när jag var 15 år och killen var 20 år. Det höll i kanske ett halvår. Sen efter det har jag varit kär i två personer innan jag träffade min man. Det var min första riktiga kärlek. Min man alltså. Kanske låter knäppt men han var den som jag verkligen såg mig själv en framtid med.

Efter första dejten så var jag som en liten flicka på rosa moln. Hoppade runt i min lägenhet med en massa fjärilar i magen. Det var super duper toppen att han ville träffa mig igen. :D




Dag 1

Dag 01 – Presentera mig själv

Ylva heter jag och jag är 32 år gammal. Bor på Åland med min familj. Kommer från Sverige där jag är född och uppvuxen i en ort nordväst om Stockholm. Jag var en av få svenskar som bodde på den orten. På min tid var det överväldigande turkar men numera finns det mes somalier.

Från det att jag var 8 år har jag idrottat väldigt mycket. Red i många år och sen blev det simning och en rad andra sporter. En sport som inte är så förknippat med tjejer är hockey som jag spelade i sena tonåren.

År 2000 träffade jag min man och flyttade hem till honom på Åland. Själv är han uppvuxen i Hallstavik av finska föräldrar. Då bodde jag också i Hallstavik medan han bodde i Mariehamn.

2001 gifte vi oss och 2002 kom vår första tjej. 2003 flyttade vi till vårt hus som vi än idag bor. 2004 kom nästa tjej och 2006 kom den sista tjejen.

Just nu är jag sjukskriven för mina artrosen i tumbasen. Men det kommer att gå över till en ev. tillfällig sjukpension eller rehabilitering till sista augusti 2011.


30 dagar

Hakar på denna trend som verkar gå runt på en rad olika bloggar.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Lucia och skam

Idag var det dags för 5-6 att uppträda i Eckerö kyrka med ett Lucis tåg. Ville inte åka dit men två av tre barn röstade för att vi skulle. Visste på förhand att det inte kommer att sluta bra och så rätt jag hade. Äldsta tjejen satte sig med sina kompisar medan jag blev kvar längre bak med dom två yngre. Dom satt inte still och dom pratade och fnissade hela tiden. Jackorna som dom hade på bara prasslade så dom tog jag av. Dessutom fanns det en dagiskompis som inte heller satt still och pratade han med. Vilken skam det är att åka till något ställe där det krävs att sitta still och vara tyst. Alltid blir det så här.

SKäms för mina barn och för att jag måste visa mig med mina barn som håller på så. Få alla blickarna på mig och alla deras tankar om att vi borde försvinna. :(

Hatar sånt här.


Upplyst Eckerö kyrka


Årets Eckerölucia Alexandra Nordqvist tror jag att musikläraren sa.


Har jag berättat om mina tvånga handlingar?

En sak som kommer att nämnas i mitt B-intyg där min psykiatriker skriver en "historia" (vet ej vad det kallas just nu) och berättar om mina svårigheter osv. Jag har ju OCD men äter medicin för det och funkar rätt så bra. Men jag kan iaf skriva om hur det ser utan denna medicin.

Jag har ett tvång mot fett. Fett i ansiktet, fett i håret och disken. Ansiktet tvättar jag flera gånger per dag och smörjer in mig för jag klarar inte av torr hud heller. Håret blir en gång om dagen istället för två gånger i veckan. Det blir att jag diskar det mesta för hand även om vi har en diskmaskin. Diskar och diskar och diskar för att få bort fettet. Känner en hinna på alla sakerna som för mig är fett. Även om jag står och diskar måste jag tvätta händerna med Yes för att få bort den feta känslan. Jag mår dåligt av fett och får ångest om det inte försvinner. Blir stressad. Diskar mannen något så är jag där och diskar efter att han gjort det. När vi äter kött tex så sitter jag och skär bort minsta lilla fett som finns. Både i och utanpå köttet. Väldigt påfrestande för många kan tänkas och även för min man som tycker att jag är löjlig.

Jag har alltså ingen bascillskräck eller upprepar mig eller har ramsor för mig. Inga tankar eller nåt sånt utan det är bara fettet. Inte heller kontrollbehov som att kolla allt 20 gånger fär att vara säker på att man tex stängt av spisen eller låst ytterdörren.


Förlängning

Var till psykiatrikern idag med dom två små. Dom fick vänta utanför och det gick bra och det tog inte så lång tid alls.

Anledningen till att jag var dit var att förlänga min sjukskrivning och prata om arbetsförmågan. Hon ställde frågor och jag svarade. Det gick väl så där. Lagom bra men jag vet inte om hon fattade hur det kändes att behöva jobba. Har visserligen varit borta från jobb en längre tid. (Sen i april 2010). Fick iaf ett A-intyg och hon skulle skriva ett B-intyg till FPA genast och skicka till dom. Jag hoppas det går igenom så jag slipper att fundera ut på det på ett bra tag.








Var till Nya Apoteket efter samtalet för att hämta ut lite mera medicin.

Ansökt om att tävla hos Smartson och Nokias blåtandshandrsfree

Tävlingen som jag anmält mig till är att man skall få testa denna (http://smartsontestpilot.se/nokia-bh-217/bli-testpilot/)  produkt i en månad och blogga om det på Smartsons hemsida. Som tack för det får jag behålla HF:n. Hur smart är inte det?

Nu är jag ingen Opelkännare men jag tycker att denna bil såg riktigt bra ut. Elegant och fin. Vad tycker ni om denna bil? Skulle passa bra till mig och mina barn.

Produkten som jag är med och tävlar om är en Nokia BH-217. En blåtandshandsfree som lätt kan kopplas ihop med den senaste aktivitet. Spelar ingen roll om du inte har en Nokia sen innan utan den funkar med alla mobiler. För mig som har en Nokia tycker att man skall använda originalprodukter och den vita är läcker.


Oooont i hela kroppen

Idag var det kalas för minstingen som fyller 4 år. På förmiddagen höll jag på med det sista städningen som blev efter igår kväll. Fick för mig att börja tvätta kläder så dom skulle upp när det var klart. Laga mat och sen äta, skjutsa iväg mellersta tjejen till en kompis som ringde och frågade efter en lekkamrat. Hem och hänga tvätt igen och sen kom den första gästen.

Något som överraskade mig var att alla föräldrar stannade kvar så vi stod länge medan barnen satt och åt sin tårta. Efter kalaset så skulle det dukas av och plocka undan saker. Diska osv. Barnen tjatade om julgran så jag fick fixa fram den från källaren. Hänga lite ljus och sen fick ungarna fixa resten. Passade på och skriva söndagsbloggen.

Nu har jag ont i hela kroppen, när jag sitter ner, när jag står och när jag går. Ajajaj. Fick intaga en smärtmedicin och hoppas den hhjälper mig mot det värsta.

Söndagen den 12:e december 2010



Julgranar finns det gott om varje december. Plast som riktigt finns det i många hem nu när det närmar sig jul. I vårt hem finns det numera en plastgran sen många år tillbaka. Lättare att hålla reda på och kräver ingen underhållning. Barnen har som tradition att kläd den precis hur den skall vara. Vi vuxna sätter upp ljusen först och sedan är det fritt fram.

Blågranen kan lukta katturin. Rödgranen eller svensk/norsk gran doftar barr och kåda. 80 % av de 3 miljoner granar som såldes under 2009 var av sorten rödgran.

Granens historia: Granen dök först upp i Tyskland på 1400-talet och år 1741 kom den första granen till Svergie. Alltså julgranen. På den tiden var det levande ljus som man hade i granarna och äpplen var vanliga dekorationer mest för att tynga ner grenarna som ljuset var på så att dom skulle stå rakare. År 1880 kom dom första gjorda dekorationer till affärerna i dom största städerna i Sverige.

Plastgranen började dyka upp i dom svenska hemmen 1980. Fördelen med dessa plastgranar är att man inte behöver vattna dom och underhålla dom. Dom barrar inte och kan lätt förvara granen i en kartong mellan jularna.




Släppte bomben

Berättade för mannen att jag beställt en nu mobil. Han blev skitsur och har vaägrat prata med mig sen dess. Det är ett dygn sedan. Jag visste att han skulle bli men innerst inne hade jag hoppats på att han skulle förstå. Jag vet att jag gjort många inköp på sista tiden och jag ber om ursäkt för det. Gillar egentligen mobilen men den är väldigt trång mellan översta raden och ovandelen då det är en skjuttelefon. Beställde en från Sonera en liknande mobil fast i klassiskt form, en knappsats som är i samma höjd som displayen. Pengarna betalar jag för mina egna pengar vilket jag kommer att få göra med den mobilen jag redan har. Ja dubbelt upp med andra ord men det får jag leva med.

Jag hoppas att mannen läser detta och förstår varför jag beställde denna. Och att jag skall ha den ett bra tag för jag trivs egentligen med en series 60 även om jag är lite avis på hans Android vilket han vet om. Men jag skulle inte kunna ha en sån speciellt länge för det är jobbigt med touchscreen. Vill ha fysiska knappar att skriva med.

Det är faktiskt jobbigt att byta mobiler hela tiden. Alla kontakter och inställningar och sånt så därför hoppas jag att jag inte får ett måndagsexemplar och håller ett bra ta. Börjar bli för gammal för såna hi-tec prylar.

Sorry mannen min. :love:


Vilken blev bäst?


Den med lite mera skärpa eller


den med mycket blur?

Vill ha en systemkamera

Jag måste vara den mest korkade människan på jorden. Jag har haft en systemkamera två gånger men ändå säljer jag dom för att jag inte orkar med inställningarna. Men jag saknar verkligen dom där braiga bilderna man får med en systemkamera. Kan inte ens ta kort på mina djur men min löjliga (men ändå braiga) kamera. Jag är en sån som tar närbilder och då vill fokusen inte fungera utan ger mig suddiga bilder. Saknar den där ögonblicket som en system tar när man trycker ner avtryckaren och inte som med en kompaktkamera som tar en liten extra stund innan det händer något. Vilket oftast ger en liten frödröjning så objektet hinner att röra på sig och ge suddiga bilder. Kompaktkamerorna är till för objekt som står stilla.

Mannen min: Ge mig en systemkamera. :D

Huvudvärk, utsättningsymptom?

Har så förbaskat ont i huvudet idag och det har inte hjälpt med värktablett x2. Så jag funderar om det kan vara ett utsättningssymptom från Concertan. Jag tog sista tabletten i lördags och har inte haft pengar att hämta ut nya så det kan vara den. Kommer göra som så att jag inte tar några förrän till sommaren då vi inte har någon dagisavgift längre. Då kan jag börja igen tänkte jag. Skall säga det till min psykiatriker på måndag när jag skall dit.


Skulle

Alltså jag skulle skriva ett vettigt inlägg men först så skule jag bara hämta mina tjejer på respektive ställen men tror ni jag kommer ihåg vad jag skulle skriva om? Nä precis. Helt väck och jag har ingen minsta aning om vad det skulle vara.

Kan iaf berätta att jag håller på med en guide till Panfu. Se tidigare inlägg. Jag skall skriva om hur man  tar sig vidare på dom olika äventyren som finns. Det är äventyr som tar flera dagar att göra bara för att dra ut på tiden. Man kan dessutom bara göra ett i taget. Hemsidan kommer att finnas här men den är under konstruktion och väntar på att webbadressen skall synkas med min adress. Kan ta 48 timmar i värsta fall så ni kanske inte kommer in på sidan ännu.

1000

Idag har 1000 personer besökt min blogg sen den 11 november 2010. Jippi!! Det är kul att se när mätaren stiger för varje dag som går. Hur många har besökt din blogg?


Träning med Kinect

Ungarna fick ju en Kinect som är tänkt till hela familjen. har skrivit mer om det på min vikt- och träningsblogg. Är inte så mycket aktivitet ännu men det kommer. Måste ju gå ner i vikt och Kinect så rör man på sig för att spela och det är mycket skonsamt för mina tummar det.

Jag har även lagt in en ikon här i sidan till min andra blogg och även en länk uppe vid headern. Vet inte om jag kommer att lägga in Bloglovin men än så länge har jag knappt börjat med den och det finns väl ingen som är intresserad av mitt feta liv?

OnePiece

Fler och fler bloggar om detta plagg. Det är ett norskt företag som utvecklat denna produkt. Aktuellt.nu skriver också om detta och deras artikel skriver dom om det populära plagget.


Bild lånad från OnePiece

Okej, jag tar tillbaka

Jag tar tillbaka om att det är onödigt att skotta snö. Insåg själv att det blev svårare att köra bil i så mycket snö. Så jag joinade mannen ute för att hjälpa till att skotta snö innan vi for iväg och handlade mat till oss.




I vanliga fall

I vanliga fall brukar jag ha massor i min kalender. Läkarbesök eller besök på Dagkliniken osv men det var var it lugnt förra veckan och den här. Har inget inbokat förrän den 13:e december. Skönt på ett sätt men samtidigt ovanligt. Men jag har inte mått dåligt heller så jag har egentligen inte behövt prata av mig.

Nästa vecka skall jag jag göra en arbetsförmögenhetstest. Tror att det heter så iaf. Får se vad psykiatrikern kommer fram till. Hon skall ju prata med min läkare också. Dom skall komma fram till något angående min framtid då mina sjukdagar tar slut i december/januari.

Vojne vojne

Jag har totalt varit dagblind. Kommer på nu att jag inte skickat ut några inbjudningskort till Ju´s kompisar. Hon har kalas på söndag nämligen då hon fyller år. Lilla damen har blivit stor nu och skall ha sitt första kalas för kompisar. Hon har bjudit tre kompisar och det kan vara lagom så här första gången. Dessutom valde jag en tid mellan 13-14:30. Det kommer inte att vara några speciella lekar. Dom vill nog bara leka med varandra och hennes leksaker.

Som vanligt åker jag runt och lämnar inbjudningskorten personligt.


Det vita ovanför Välkommen skall JU få rita något själv.

Tänkte byta

Höll på i flera timmar med den nya bloggen. Fixade och donade som sjutton. Försökte att byta namnet på bloggen. Domännamnet alltså men jag fattade inte hur det funkade. Nilma skulle hjälpa mig så hon fick lösen och allt. Kommer in på min blogg och klickar vidare på en massa ställen och inser att för att byta eller lägga till ett eget domännamn så ville Wordpress har 12€ för det. Sjukt dåligt tycker jag. vidrigt med andra ord. Sen måste (måste och måste) man uppgradera om man vill kunna lägga videofilmer i sin blogg. Tror det kostade lika mycket. Vansinne!!!!!

Nu har jag insett att jag har lagt ner sjukt mycket arbeten på min blogg (denna alltså) och jag har en bra statistik. Jag har obegränsat men uppladdningsmöjligheter och kan lägga in videor utan att behöva betala det.

Fy för Wordpress.


Råttatouille

Läste denna bok för J i tre dagar. Den är 96 sidor lång så det var därför som jag delade upp den i flera dagar. Alla som sett filmen vet vad den handlar om. En råtta vars högsta dröm är att få bli kock. Han finner en pojke som gör att drömmen blir sann.

5 bollar av 5


Söndagen den 5:e december 2010



Varje år tar ca 1500 människor livet ur sig i Sverige. En siffra som är skrämmande hög med tanke på att ca 350 personer dör i trafiken varje år. Jag själv har tänkt i dom där banorna då jag varit deprimerad och det är skrämmande vad lite det behövs för att egentligen ta sitt beslut. Mina tankar som gör att jag ändå inte väljer att ta mitt liv är barnen. Barnen skall inte behöva vara utan mamma eller vetskapen av att jag valde att ta mitt eget liv istället för att ta hand om flickorna.

För mig är det kämpigt med alla dessa tankar och jag förstår vad personen tänker när han eller hon väljer den vägen som dom anser vara den bästa för stunden. Men vägen som dom valt kan ge hemska känslor och tankar för dom efterlevande. Dom måste bearbeta sina tankar kring händelsen och många kanske tar det så hårt att dom måste få hjälp själv. Sorgen kan vara mycket stor och det är inte alltid som dom anhöriga förstår varför personen valt att ta sitt eget liv.

Nu i vinter har några personer valt att tända marshaller vid brevlådorna och lite över allt i sina städer. 1500 ljus är målet för att hedra, uppmärksamma och skapa en NOLLVISION bland dessa personer som varje år väljer att ta sitt eget liv. Du kan också delta med en 10 timmars marshall som tänds vid din brevlåda eller någon annanstans där personer kan se ljuset. Varje söndag kl 22.

Nyårslöfte

Jag satt och finurlade på en sak och tänkte att det kunde vara en bra sak att "lova" inför nyår. Jag skall bli bättre på att hushålla med pengarna och vara nöjd med mina saker som jag har. Skall inte köpa en massa onödiga saker och en mängd godis. Barnen får bara en dag då dom får äta godis. Skall helst åka och handla utan barn för att motstå frestelsen som dom tjatar. Jag vill ju vara alla till lags så att säga. Jag skall försöka spara pengar varje månad så att jag kan få spendera min sommarsemester eller jul lite bättre. Pengar som jag har kvar varje månad skall jag lägga på sparkontot utöver dom pengar jag sparar regelbundet varje månad.

Vad tror ni om detta nyårslöfte?


Ändring igen

Dottern ville absolut inte åka till Sverige och jag hade ju "lovat" att vi skulle vara här så jag bestämde att vi inte behövde åka till Sverige iaf. Vi åkte till affären och handlade lite bröd och lite lunch till imorgon. Sen får hon äta gröt på kvällarna.

Så nu är vi hemma och spelar på en varsin dator och än en gång så fick jag packa upp värskorna. Haha!

Hade sett framemot

Jag och mellersta tjejen skulle stanna hemma i helgen var det tänkt men inser nu att vi inte har tillräckligt med mat här hemma. Inget bröd eller så för mannen skulle handla i Sverige var det tänkt. Så nu måste vi åka för att få lite mat i oss.

Tur att det inte blåser eller snöar idag som det var tänkt. Kom ju en del igår. Två timmar ombord på båten är hur tråkigt som helst. Tur att det finns bredband så man kan surfa ombord. Kommer att ta med min dator. :D

Träning med Kinect

Ungarna fick en tidigt julklapp av oss idag. Efter lite gråt och skuldkänslor så fick dom tro att tomten var och lämnade ett paket till barnen. Mannen vågar inte ge från honom själv. Men iaf så har jag testat lite granna och mannen kommer att köpa Your shape och då blir det att träna mera. Skall lägga in ett pass två gånger i vecka i mobilen. På larm alltså.

Med Kinecten kom ett spel som barnen har spelat massor av redan. Något med adventure hette den. Det är lite jobbig för man måste hoppa ibland och röra på sig. helt rätt. kanske jag lägger in flera dagar med denna träning. Då stannar jag hemma och kan träna själv utan att det kostar så mycket pengar.






Med livet som insats

Ja rubriken kanske låter skrämmande och farligt. På sätt och vis är det det. Det snöar för fullt ute och det är mörkt samt att det blåser ute. Jag var godissugen så jag och J for till Hugos för att köpa godis. Ja nu hörde rätt. Satans godis som bara gör en tjock och fet. Men nu får det bli ett slut. Får äta mera mackor om jag är tuggsugen och sötsugen.

Skitmig alltså. Har jag inte ätit en enda godis innan årets slut så skall jag göra nånting. har inte bestämt mig ännu. Men först skall jag äta det jag har här hemma.


Det går inte

Det går ju inte att gå ner i vikt om jag alltid skall ha något i munnen och äta. Det kan vara som helst bara det är något gott, tuggmotstånd och lätt att få tag på. Jag kan dessutom fara till affären 10km bort bara för en liten godisbit. Hur skall jag kunna gå ner i vikt på detta sätt?

Hur skall jag kunna bryta denna vana jag skapat. Tror det är min adhd som gör att jag är rastlös och måste ha något att göra eller tugga. Suck på mig själv!  Nu ikväll åt jag en halv lussebulle och en halv skål med popcorn. Bara för att ha något att tugga på.


Jag fick något nytt :D

Skrev igår att jag ville ha något nytt. Idag fick jag min nya kamera, dock inte den jag skrev om igår utan en annan som jag spanat in. Det blev en Sony DSC-WX5, svart och inte brun men det fanns inte på lager. Jag är super nöjd med den för jag har samma EXMOR R sensor som WX1 och dessutom har jag fått en bättre zoomknapp än innan och två saker till som 3D-panorama och suddig bakgrund (vet ej vad den heter på engelska). Gillar den nya funktionen. :D












Jag fick dessutom en ny jacka som jag kan knäppa och ha över rumpan. Nu kan jag ha jackan stängd i vinter och inte som jag haft dom senaste åren: öppen.






Vill ha nånting nytt

Jag har egentligen en bra mobil som funkar för mig. Det är ju jobbigt att behöva byta och flytta kontakter och kalenderposter. Sen har jag en bra kamera som tar bra bilder men ändå vill jag ha något nytt. Jag bara måste ha. Men för att få något nytt måste jag sälja något jag har. Kan jag bara inte FÅ något utan att behöva sälja? Vem vill ge mig en Sony TX9 tex?


Sockerdipp eller nåt

Låg i sängen med mannen i morse och kände hur all kraft försvann och jag blev skakis. Blev varm och slängde av mig täcket som jag hade på mig och dessutom hade jag kläder på mig. Gjorde det jag tänkte göra för att snabbt komma upp från sängen. Drack lite Pepsi Max, åt en banan och en klementin innan maten. Åt desutom upp maten fortare än normalt och ca 30 minuter efter började jag känna mig normal igen.

Läskigt var det iaf. Som en panikångestattack fast detta var annorlunda men inte skakningarna. Undrar om det var mitt blodsocker som sjönk drastiskt?

www.aktuellt.nu

Jag blev tipsad om att kunde få lite mera bloggtrafik om jag länkade till www.aktuellt.nu i ett inlägg. Självklart vill jag ha mera som kommer och besöker min blogg. :D

www.aktuellt.nu är en sida med nyheter om allt möjligt. Senast jag kollade så var det om skillnaden mellan iPhone 4 16gb och 32gb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...