Jag gråter. ;(

Ställde mig på vågen innan jag skulle duscha. Jag fick en chock rent ut sagt. Så här mycket har jag aldrig vägt i hela mitt liv. Som ogravid alltså. Jag dör och gråter inombords. Hur i hela h-te har det kunnat gå så snett? Jo till en viss del vet jag varför. Jag äter tre mål om dan. Normala portioner eller är dom det? Dricker mycket te men det borde bara finnas kalorier i mjölken eftersom jag inte dricker med fruktsmak osv.

Jag rör knappt på mig och DET måste bli en ändring på. Det blir att räkna kalorier igen och minska på kaloriintaget igen. Har verkligen inget val. Godis helt slut fast jag bara åt två gånger per vecka. Det var varje dag förut. Sen blir det promenader varje dag och simning en gång i veckan. Måste göra något mer. Malin har just gjort klart sin 6-veckors utmaning och som jag förstod så kostar det ingenting att utföra så det låter bra.

Sen måste jag sluta med mina mediciner men jag klara mig inte utan dom så jag hoppas att det andra skall hjälpa så jag kan fortsätta med dom. Jag vet att många antidepressiva mediciner kan ge viktuppgång. Jag går ju bara upp hela tiden. ;(


Ingenting

Idag känns det som om jag inte gjort något i huset. Men när jag tänker efter så har jag gjort en del. Jag har plockat undan i hallen och vardagsrummet. Jag har diskat och satt på en ny diskmaskinstvätt. Jag har lagat mat och varit social med M. Hon målade och jag löste sudoku.

Dessutom har jag skrivit två inlägg i min andra nystartade blogg. Gillar den skarp för den är verkligen så enkel. Dessutom ligger den på en finsk adress för svenskspråkiga. :D Men dom inläggen behöver jag inte skriva här för det är inlägg som jag redan skrivit om. Tex min kamera och Pepsi.

J har en kompis här i några timmar så dom leker som bäst med varandra. Hon skall hem mellan 14-1430.

Ni har väl ställt om klockorna i natt eller igår kväll eller nu på morgonen? Jag höll på att missa det. :P


Tack Emelie

Emelie var så snäll och delade med sig av en kod som jag behövde så att texten i kommentarrutan försvann. Supersnällt av henne att fixa det åt mig. :D

Hennes blogg kan ni läsa här.


En blomma

Dottern kom in med en fin liten blomma. Och självklart så måste jag ju fota den. :D


ISO 160
Brännvidd 13 mm
Exponeringstid 1/30 s
Blixt
Beskuren

Kommit tillbaka eller?

Jag har märkt att jag börjat tvätta mig lite oftare än förut. :| Det skulle kunna vara så att effekten av att inte äta Risperidon börjat komma igen. Ja jag har velat fram och tillbaka med denna medicin ett tag nu. Sluta, inte sluta.

Eller så har jag bara blivit fetare i ansiktet men av vad vet jag inte Jag hatar fett. Klarar inte av fett, inte heller det som är från disken eller plastbyttor som har haft något fett i för det går aldrig bort.

Hur länge kan man äta en medicin utan att den gör skada?


Lekte lite med bilden

Vissa dagar

Åh vad jag är evinnerligt (heter det så) trött på min bipolära diagnos. En dagen är man normal, andra dagen nedstämd och den tredje dagen glad. Varför kan jag inte få vara glad fler dagar än bara en? Igår var en bra dag men idag är jag bara trött och eländig. Orkar ingenting och känner inte lika mycket glad som igår tex. Suck på mig och min diagnos.

Vet inte rikitig vad jag skall skriva om idag. Hade ett sånt bra flyt igår med skriverierna. ;)


Bild lånad från Google. Ja jag vet att det är fel att ange Google som källa men det
var flera som hade denna bild så att länka till alla blir bara för jobbigt.


Läskigt

Nu har ju den mörka årstiden kommit. Har inte tänkt så mycket på det förrän ikväll då jag skulle hämta M från Halloweenfesten i skolan. Det är så mörkt ute att jag blir rädd. Ja jag blir rädd och det har jag alltid varit. Rädd för mörkret.

Hjärtat bultar när jag skulle till bilen. En ynka pytte kort sträcka för bilen står ju utanför dörren. Det är skrämmande vad man kan vara rädd. Vuxna människa! Jag hoppas det inte blir allt för många kvällar som jag måste bege mig utanför dörren. Morgona blir ju mörkare och mörkare men det är alltid lite ljust när vi skall åka till skola och dagis. Och snart ställs ju klockarna om till vintertid så då blir det lite ljusare på morgonen igen.

Ja, jag gjorde det! :D

Jag har nu städat och dammsugat och det innan M kommit hem. Jihu jag är så duktigt och jag känner mig stolt. Kan nu sitta ner en liten stund till innan jag skall fara och hämta henne om en timme. Moa kommer vara glad för att nu slipper dom städa någon annanstans än i sina rum och det behövs verkligen. Skall pusha på dom att städa. Senast söndag af. Men det blir inga kompisar heller förrän det är städat. Visserligen har jag och en mamma bestämt att en kompis till J skall komma hit på söndag.


Svårt

Att det skall vara så svårt att göra något (läs städa) när jag inte har mina barn hemma eller mannen. Finner ingen "vilja" att städa om jag inte får hjälp och hjälp får jag inte om den stora tjejen är hemma eller mannen. Dagarna går jag hemma väntandes på att M skall sluta skolan så jag kan göra något. Väntandes vid datorn då med andra ord. Men om jag skall ta hornen eller vad det heter och faktiskt städa utan att M är hemma (eller mannen) för jag har ju ändå varit duktig och gjort lite saker redan.

Dricker mitt te och sitter en liten stund till innan jag tar tag i "skräpet" i vardagsrummet och dammsugar upp jorden som någon unge dragit in.


En annan av mina tekoppar, något förvrängt

Notering till mig själv

Det är lite saker jag behöver ta itu med idag.

  • Plocka bort skräp
  • Dammsuga
  • Diska
  • Fixa den rena disken
  • Ta upp kläderna från källaren och sorterat
  • Laga lunch
  • Åka och lämna gympakläder till M
  • Hämta M
  • Laga middag
  • Ta ut soptunnan
  • Duscha tjejerna
  • Natta tjejerna

Vattengympa

Idag var jag till Dagkliniken aktivitet. Simning/vattengympa i Mariebad. Kom dit lite för tidigt så jag hamnade att vänta en bra stund i minusgrader. Inte så många minus så det gick bra.

Gruppen knatade in kl 10 och jag hakade på. Gruppledaren var lite sen så vi fick göra vad vi ville tills hon kom. Jag passade på att simma lite i den 30-gradiga vattnet. :D Vi var i den varma poolen.

Vi hade vattengympa i ca 40 minuter. Första gången för mig. Det var hur lätt som helst och jag tog i men inte så att jag svettades. Efter vattengympan så var det tankning, kolla däcktrycket och sen handla. Hann vara hemma i några minuter innan jag skulle iväg och hämta M och JU. Inte ens efter det som jag fick sitta still. Det var fruktsallad som skulle göras och sen var det ungar som ropade hit och dit. Gör det och gör så. En timme från det att vi kom hem så fick jag sätta mig ner med en kopp te och lite fruktsallad.

Helt slut är jag efter denna dag.

Fruktsallad

Köpte hem lite frukt och konserverad frukt till oss. Och som vanligt så är det två av barnen som inte vill äta fruktsallad. vad är det med mina barn som inte äter fruktsallad? Det som är så gott. :D


Ont

Jag tror att mitt onda smärttid har kommit igen. Även fast jag har en stark medicin så får jag ont i muskler och leder. Med min medicin får jag bara äta en tablett per 24 timmar. Nu håller dom inte en hel dag. Så nu måste jag proppa i mig både Panadol Forte och Burana. Sen tar det ju sin lilla tid innan vet verkar. :(

Vet inte vad jag skall göra åt denna smärta. Ännu har den inte gått så långt att jag måste in på en jourtid men håler det på så här så blir det nog inte så länge till.


Glömska och mobil

Jag "bytte ner" min mobil från en series 60 till series 40. Ett enklare operativsystem från Nokia-mobiler. Så idag när jag sitter på internet efter maten så väntar jag ju såklart på att mobilen skall larma när det är dags att fara till skolan och hämta upp M. Någon minut före 13 så skriver mannen och frågar när jag skall hämta M. Snabbt som tusan får jag iväg så mannen fick vara hemma med minstingen som stannat hemma från dagis idag. Snabbt hämtar jag även J innan jag kom hem så att han kunde åka iväg till jobbet.

Med series 40 kan du bara ha ETT larm och den har jag satt till morgonen då vi måste upp. Med series 60 kan du har flera larm samtidigt. Just nu har jag tre larm som är viktiga att komma ihåg varje dag. Hade det inte varit för mannen så hade jag suttit till kl 14 då barnen på dagis senast måste bli hämtade. Pinsamt! Och dessutom så hade den äldsta blivit rosenrasande om jag inte hämtat henne och hon fått gå hem.


Nokia 6700 slide och Nokia 3710 fold

Upp och ner

Jag och mannen pratade om depressioner när vi satt och åt vår lunch på Hesis. Vet inte riktigt hur vi kom in på det men jag tog ändå upp att jag har det svårare. Nja nu kanske det låter knäpp men det är så jag känner. För mina kommer och går oftare mer än andra "normala" människor. En annan kanske är deprimerad i flera månader medan mina kan vara i någon vecka för att sedan stiga till normalläge och för att kanske höjas eller sänkas igen och sen till normalläge och så håller det på. Familjen vet ju inte heller när, var och hur jag mår. Jag kan bli väldigt djupt deprimerad för att sedan vara nedstämd. Det är mer sällan som jag är hypoman nu för tiden.

Efterrätt

Köpte mig en liten Ben & Jerry-glass.


Knasiga man

Jag bad visserligen om något gott till kvällen typ något fikabröd eller så. Vad tror ni mannen kommer hem med från båten? Jo ett stort paket Kexchoklad. :mad: Inte snällt gjort av honom. Blir ju så sugen när jag ser dessa. Jag skall ju gå ner i vikt.


Vad gör ni på nätet?

Jag sitter för det mesta på internet men har inget att göra emellanåt. Alla bloggar är lästa och en del kommenterade. Mina inlägg på iFokus är lästa och kommenterade. Familjeliv orkar jag knappt med med denna lilla skärm. Sitter på laptopen och skriver just nu.

Sen har jag inga fler sidor att kolla in. Jo ibland kollar jag in Bipolärt forum men jag känner mig "utanför" där så därför blir det inte så ofta.

Så kom med era tips så kan jag kolla in dom.


Vad skall jag skriva om idag då?

Det goda humöret jag hade igår verkar vara som bortblåst idag. Har tråkigt och är inte alls lika själaglad. Förmår mig inte att göra något större än att ta hand om oss, laga mat och ta bort disken. Jag duschade visserligen i morse för håret var alldeles för fettigt och skitigt.

Igår var jag sporrad till simning, det är jag visserligen idag men men jag känner inte samma glöd som jag hade igår. Varför skall det vara så här för? Varför kan jag inte få vara normal som alla andra och leva ett lyckligt liv hela tiden?

Vikten bara ökar och jag får ångest över maten jag äter. Jag vill inte men ändå äter jag det där onyttiga som gör en fet. Men jag har inte ätit godis sen sista påsen i tisdags (eller måndags). Jippi för mig. Försöker att slå bort tankarna kring maten för att inte drabbas av det hemska jag hade förra vintern. Måste bara hitta något jag kan följa och ha något jag kan lita på i matväg.


En av mina tekoppar

Sporrad

Nu vill jag börja träna och simning är ett bra alternativ tycker jag. Tar inte så mycket på lederna i vattnet. Om jag går mellan måndag och fredag före 16:00 så kommer jag in på nästan halva priset nu i september-maj. 4:50€ för inträdet.

Vill gå och simma nu liksom. Försöker få med min man på simning nu på måndag när vi ändå skall till stan och handla.


Jaa

Med lite fusk så har jag lyckats få mitt mående till det bättre. Jag är gladare och harmonisk än på länge. Det är tack vare att jag slutade med Risperidon för ett tid sedan. Dom är ju meningen att dom skall stoppa maniska/hypomana perioder så jag har ju inte ens kommit upp i normalläge på väldigt länge. Venlafaxin är ju ett SSRI-preparat och bipolära skall ju vara försiktiga med såna om dom inte har just "bromsmediciner" som min Risperidon.

Har frågat min psykiatriker om jag kan få ett stämningsstabiliserande medicin istället så i början av november skall jag till henne för att diskutera nya mediciner. Hoppas hon hittar ett som funkar. En som funkar med mina andra mediciner också. ;)

Hoppas att denna glada period blir lång och att den inte slår över till hypomani. Bara få vara "normal" med lite glädje i.


Till allmän beskådning ;)

Mannen frågade om han fick lägga upp en tråd på Familjeliv. Självklart får han göra det. Jag har tagit det med ro även om det är ett känsligt ämne. Ett ämne som är viktig för min man men som jag inte kan göra så mycket åt för tillfället. Mycket beror på alla mina psykiska problem och tankar och säkert mina mediciner som påverkar också.

Men jag skall till psykiatrikerna i början av november och jag har frågat efter nya mediciner så det är därför som vi skall träffas igen. Vi pratar väl inte så mycket utan mesta av tiden går åt att prata mediciner.

Åter till ämnet. Jag skall försöka bättra mig på det som berör oss och med lite hjälp så kanske det kan funka. Humöret börjar även att stiga och det är bra. Var rädd att den aldrig skulle vända uppåt igen.


Te och mandelkubb

Sitter och fikar med barnen här i köket. Ungarna kom på med lite hintar från mig vilken dag det var idag. M och J äter glass och delar på en stor chokladkaka.


Vilken familj :D

Jag har en underbar familj. Den härliga känslan fortsätter att vara härlig. Nu efter maten så satte jag och mannen oss i vardagsrummet. Han för att spela och jag för att titta på. Som vanligt blir det Pepsi att dricka till. Mannen spelar Badcompany 2. Ungarna var vid en varsin dator men hamnde snabbt här i vardagsrummet för att titta. Inget spel för barn men våra barn älskar att sitta och titta på när pappa spelar oavsett vad han spelar. På ett ungefär. Men stor inlevelse och stora ögon så följer dom med i spelet. Hur många familjer har så egentligen?


Perfekt morgon

Hade en sån härlig känsla nu på morgonen. Jag vaknade av mig själv utan någon unge som väckte mig med något. JU hoppade över till min sida och vi bara låg där. Jag hade handen på hennes mage. Vi hade det så mysigt i en kvart. M ville gå till datan och det fick hon. J låg fortfarande och sov. Det var så tyst i hela huset. Ett härligt lugn. :D

M ville att jag skulle göra frukost åt henne. Självklart för jag var så harmoniskt lugn och allt det där. Mannen höll på att förstöra allt då han höll fast mig i sängen och ville inte att jag skulle gå nånstans. Förstår honom också men jag ville inte förstöra mina känslor idag.

När vi ätit frukost skall jag och M åka till affären och handla en present för hon skall på kalas idag. Glömde köpa när vi var till stan igår. Men nu skall jag kolla vidare på era bloggar jag har på Bloglovin och äta min frukost. :D Cheers!

Behöver ändra på mitt sätt

Kom på mig själv att göra en sak. En sak som är viktig att jag gör åt barnen i första hand än min man. När barnen ropar hela tiden borde jag gå till dom utan att blir arg och irriterad. Vilket händer en hel del. Men när mannen vill något går jag direkt till honom utan gnäll.

Det borde vara så att jag gör så mot mina barn istället. Dom är det extra viktigt att göra så för att visa att man finns till för dom.

Jag lovar att jag skall bli bättre på det.


Välbehövlig vila

Jag och mannen la oss i sängen för att vila ett tag. Vi båda somnade och nu har vi vilat klart. Jag känner mig fortfarande trött i kroppen. Orkar inte göra så mycket än att sitta här men det finns inget att göra på nätet heller. Ingen som bloggat heller som jag kan läsa.

Om ett litet tag skall vi börja med maten och sen blir det nog någon film till kvällen med barnen eller om dom ser på tv. Har köpt chips och Pepsi också.


Nä jag kan inte

Jag har funderat på om jag skulle byta plattform och flytta med mitt domän. Nä det blir inte av det. Jag är nöjd med blogg.se och med den obegränsade mängd bilder. Tycker ni inte det med.


Pepsi fick vara med på bild denna gång.


Kunde inte hålla mig

Det var inte många dagar sen jag fick en kameraväska men jag hittade denna på Sparhallen. Rosa och jättefin. Billig var den också. Endast 2,95€ kostade den. :D


Favoritfigur

Vad är eran favoritfigur? Min är Pucca. :D


Berättade för mannen

Jag berättade för mannen om mina tankar var kring självmordet (han som gjorde det live) i förra veckan. Han tog det bra och missförstod mig inte som jag trodde. Läs om mina tankar här.

Skönt att få det ventilerat med sin man.

Axeln

På vägen hem från skolan så fick jag ont i axeln. Bara så där. Har ingen aning om varför men jag har varken slagit mig eller gått in i något. Men det var ju länge sen som jag hade inflammation i mina leder så det är väl det som börjar bråka nu. Behöver säkert åka till Hälsocentralen imorgon och få lite sprutor. Kan knappt lyfta armen för det gör så ont då.

En liten tripp och choklad

Jag och äldsta tjejen åkte till affären för att handla lite sirap och blockchoklad. Det blev lite mer än det. ;) Målet med trippen var att jag och M skulle baka Daim. Vi gjorde det på en gång när vi kom hem så nu står dom i kylskåpet och skall stelna. :D Men jag skall inte smaka för jag har ju slutat äta godis. Dock blev det lite kakor men jag tar bort en sak i taget så det inte blir allt för hastigt avslut. Nu är vi så många i familjen så det blir inte så många kakor var på ett paket.


En dag i skolan

Idag var det öppet hus i skolan. Så lite före 9 lämnade jag av dagisbarnen. Första lektionen var matte och vi förädrar satt bara där bredvis och hade tråkigt. Dom andra mammorna satt och pratade med varandra senare delen av lektionen.

Efter det var det svenska och skrivstilsövning. Dom andra gick till storasyskonens klasser då. Jag blev själv kvar så jag satte med bredvid M medan hon skrev.

På rasten gick vi på en promenad vilket dom alltid gör i skolan.

Sen blev det Höstsjung i gympasalen. Alla var med och sjöng även vi föräldrar. Sen blev det mat. Jättegod mat var det. Ris med köttgryta och massvis med sallad. Mumma!

Sista lektionen var det musik där vi sjöng och gick igenom sångsamlingen. Barnen gick igenom det alltså. ;)

Hämtade dom andra och nu sitter jag hemma och har kollat igenom alla inlägg som ni skrivit. Hela 22 st inlägg hade jag på min Bloglovin idag. :)

Kameraväska

Idag kom min kameraväska. En originalväska från Sony.


Blev inget

For till stan 16:20 för att jag skulle vara social och bowla. Kommer dit kvart före och sätter mig ner i cafét för att vänta. Det var en hel del pensionärer som bowlade. Dom hade alla olika dräkter på sig så jag antog att det var någon tävling av något slag. Klockan fem så var dom fortfarande inte klara och inte en ny människa hade kommit. Gick och frågade men tanten i kassan sa att det skulle vara på torsdag. Var 95% säker på att bowlingen var på tisdagar.

Kollade upp det när jag kom hem men det stod ingen dag men som sagt så är jag övertygad om att det är på tisdagar. För på torsdagar är det promenad som gäller. ;)

Inte blir det något simmat imorgon heller för jag skall ju vara i skolan hela dagen. Dom har öppet hus och lunchbjudning. Var inte förra året så det får bli imorgon. M vill ha med mig så det är bara att ställa upp. :D

Vara social

Idag har jag bestämt mig för att åka på Dagklinikens aktivitet. Idag är det bowling. Så 1620 far jag iväg till stan för att bowla med andra under en timme. Kamera kommer att tas med även om det inte blir så mycket fotande. Vågar inte ta kort när någon annan ser på eller finns i kamerans öga.

Men jag skall iaf vara social med andra människor utanför min familj och jag hoppas på att det går bra. Imorgon blir det simning och jag väntar på att få komma dit med.


Början på ett nytt liv

Efter denna sista påse med godis så skall jag inte äta något mer sött. Första delmålet är en månad. Man skall inte ha för stora mål direkt heter det ju. Så om en månad skall jag belöna mig med en tidning. Jag köper sällan tidningar så belöningen blir bra.

Jag hoppas även att jag börjar rasa i vikt nu när jag inte skall äta godis och bakelser och sånt mera. Sen MÅSTE jag ta tag i träningen också. För att börja lite lätt så tar jag promenader några gånger i veckan till en början innan jag blivit van med att gå och träna. Sen skall jag försöka att komma iväg på simning en gång i veckan med Dagkliniken.

Peppa mig nu. :P


Klar

Nu tror jag att bloggen är klar. Designen och allt. Hoppas ni blev nöjda för jag blev det iaf nästan. men man kan inte få allt. ;)


Haha det märks att man har en större skärm. Det blir så mycket "luft" i sidorna.

Design

Ändrade lite inställningar och så blev allt helt fel. Njae inte allt kanske men det blev fult. Får inte till det som det var från början. Laddade hem en ny design men är inte helt nöjd med den. Så nu försöker jag hitta en annan men dom jag hittat var på zip-filer och med min Linux hittar jag inte där jag kan ladda ner zip-filer så jag kan inte lägga upp den nya designen.

Någon som är kunnig på Linux? Mannen svarar inte i mobilen så honom kan jag inte fråga.


Mina diagnoser

Jag har en del sjukdomar och diagnoser och i detta inlägg kommer jag berätta lite mer om dom.

Blödarsjuka: Egentligen är det ingen blödarsjuka men von Willebrandt som jag har går under den sjukdomen. Det är en sjukdom som gör att jag blöder lätt och mycket. Som när jag var yngre så blödde jag väldigt mycket näsblod. Framförallt i tonåren. Jag kunde hålla på och blöda i 2 timmar innan jag fick stopp på det. På senare år (sen tonåren) fick jag medicin som skulle underlätta blödningen så att det slutade fortare. Men jag missbrukade detta och tog allt för många vilken gjorde att jag blev helt slut. Missade många dagar i skolan pga blödningarna i näsan. Till slut fick jag blodkärlen brända och har knappt blödit någon mer sen dess.

Min första mens slutade med att jag blödde mer eller mindre i en månad varpå jag fick p-piller för att kontrollera blödningarna. Fick även hemska menssmärtor så jag knappt kunde gå. Blev hemma andra dagen från skola och även första året när jag jobbade. Sjukt jobbigt. Blödde rikligt i 5-6 dagar och lite mindre i 1-2 dagar så en mens på 7 dagar var vanligt. Läckte en hel del och fick ha långa nattbindor även på dagtid (med vingar) och byta ofta för att inte det skulle läcka ut på trosor och kläder.


ADHD: Denna diagnos fick jag som vuxen år 2010. Det som gjorde att jag till slut fick denna diagnos var det min mamma sa till psykologen. Att jag inte kunde slutföra några saker. Vilket jag inte kan nu heller. ;P Jag har inte varit som dpom andra tjejerna på dagis och skolan. Lekte vilda med pojkarna var det jag lekte med. Och oftast var dom två år yngre än mig. Jag var alltså inte lika mogen som dom andra i samma ålder.

Det funkade väldigt bra i skolan eftersom undervisningen var lite lättare då det var mycket utländska barn där jag bodde. (Rinkeby) Det upplevde jag iaf. Värre blev det i högstadiet. Mer kan ni läsa "Om mig". Jag var rastlös och var den som satt och ritade i skrivhäfterna och kalendern och drömde mig bort. Jag var inte lika klipsk som dom andra och på så sätt kände jag mig utanför. Jag förstod inte lika mycket och det var bara pinsamt att fråga vad det betydde.

Som vuxen blev det svårare även om forskningen säger att det minskar när man blir stor. Jag hade svårt med ekonomin när jag flyttade hemifrån. Det viktigaste var att jag betalade hyran och elen men sen kunde jag mitt i månaden gå och köpa mig en mobiltelefon för alla pengar jag hade bara för att jag ville ha en ny. Sen fick jag tigga mat och pengar från mamma. Tog med mig matrester från jobbet (jobbade på dagis då). Tålamod var det väldigt lite utav och när jag fick barn blev det en chock. Jag hade ju varit själv förut och nu var jag tvungen att ta hand om en annan som inte gjorde som jag ville. Och med tre barn kan ni ju förstå hur lite tålamod jag kan ha.

Bipolär: Jag fick denna sjukdom på papper samtidigt som adhd:n men har nog haft den bra många år innan dess. Det var min psykläkare som märkte av detta i det vi pratade om och sen när jag blev hypoman av ett antidepressivt medel. Jag har fått den lite mildare diagnoser, typ 2, vilket gör att jag inte hamnas i psykoser vilket jag kan tycka är skönt men nog så jobbigt. I början var jag mera hypoman än vad jag är nu. Är för det mesta nedstämd och det är mitt "stabila" läge. Det är nog mest jobbigast för barnen och mannen för jag blir väldigt irriterad och arg när jag är deprimerad. Mannen älskar när jag är hypoman för då får han "något" som jag inte brukar göra i normala fall. Tyvärr kommer dom mer sällan och jag äter ju mediciner så att jag varken skall dippa eller hissas. Haha vilka uttryck. Men med dessa mediciner så blir jag väldigt avtrubbad också. Så jag har försökt att sluta med medicinerna men det går inte för jag hamnar nästan direkt i depression.



Artros: I tumbasen har jag fått artros och det är i båda tummarna. Det gör ont när jag använder tummarna och det gör att jag inte kan arbeta med mitt yrke. Jag jobbar i en matbutik i kassan så det slits väldigt mycket på händerna. Just nu finns det ingenting att göra åt det utan det måste slitas ut helt innan dom gör en steloperation. Hur lång tid det är vet jag inte. Frågade aldrig. När jag har som värst ont får jag använda mig av stödskena och kortisoninjektioner direkt i leden. Gör sjukt ont och någon dag efter men sen så ger den nästan 100% skydd i några veckor. Tyvärr vill inte läkaren ge mig sjukpension så vi får se hur det går med detta. Har bara sjukdagpenning till den sista december och sen kan jag söka rehabiliteringspeng till april då jag blev sjukskriven för detta första gången.

Något reumatiskt: Jag har sen några år tillbaka ont i mina leder (utöver mina tummar) och jag har gått till olika läkare med mina besvär. Har till och med krävs injektioner då det var som värst. Läkarna på Hälsocentralen har kommit fram till att jag har inflammationer i slemsäckarna som finns i lederna. Sen har jag haft ryggproblem sen jag var 15 år då jag skadade mig i ett simträningspass. Så lederna jag har ont i är höfterna, axlarna, fingrar och ibland fotleder, knäna och armbågar samt ryggen. Dessutom har jag upptäckt att jag får ont i bröstbenet. Kommer nästan varje kväll i en lång period och det gör ont. Dock så har jag upptäckte att om jag tar två Panadol så släpper det värsta och lite till. Sen måste jag fortsätta att ta i några dagar för att det skall försvinna.

Just nu är jag under utredning av en reumatolog och väntar på ett koloskopi. Hon tror att mina tarmproblem kan ha och göra med det reumatiska jag har. Just nu är jag i ett bra skov och har inte haft ont på flera månader (sen i somras). Men märker att det börjar vända till det sämre. Det är vädret som gör det. Kylan framförallt som gör det värre. I slutet av november får jag vet vad det kan vara för fel på mig om det inte krävs mera undersökningar innan dess men hon hade sina aningar.

Mode

Min första "modebild". :P Jag är inte direkt någon modemedveten brud eller en som tar kort på sig i tid och otid. Men jag gör nu detta idag. Tröjan är köpt från Ellos och halsduken fick jag när jag köpte tvättmedel för något år sedan. ;)


Planering

Svärmor kom med barnen idag och stannar kvar en natt. Det är inte första gången hon gör så. Det är ju snällt att hjälpa mig för oftast hjälper hon mig med städning och handlar mat åt oss. Men jag har sedan flera veckor sen tillbaka har jag ju bestämt mig för att gå på sån många aktiviteter med Dagkliniken för jag behöver komma ut och det är liksom rätt läge nu. Men denna måndag som kommer blir den tredje på raken som jag inte kan komma dit. Vågar inte säga något heller. Kan ju inte "lämna" henne ensam när jag åker till stan och har roligt. Hur kul är det att komma om jag bara försvinner i några timmar och lämnar henne ensam i huset. Vad är jag för en värd som gör så?

Men förhoppningsvis så kommer jag med på bowlingen och simningen denna vecka.

Nä nu måste jag

Efter att ha bara myst med minstingen i flera dagar måste jag göra något åt hemmet imorgon. Fixa upp tvätten och tvätta lite mera kläder. Städa och dammsuga måste jag också göra. Lillingen får hjälpa till om hon vill men städa sitt rum får hon göra själv medan jag tar resten av huset.

Checklista till mig själv:

  1. Ta upp tvätten
  2. Sätta på en till maskin tvätt
  3. Städa vardagsrum
  4. Städa hallen
  5. Städa badrummet
  6. Fixa mat
  7. Fixa disken efter maten
  8. Mysa med tjejen
  9. Hämta dom andra tjejerna på kvällen
  10. Natta dom alla i lagom tid
Vad har ni för planer imorgon?


Slänger upp en gammal bild av vårat kök. Lite ändrat sen dess.

Fett

Mannen var snäll och köpte kött till min till min vecka. :love: Han sa att det var lite fett på den precis som det brukar vara på kötten. Tänkte inte så mycket på det utan det var bara att skära bort som vanligt. Tog fram köttet nyss och inser att han köpt carré. Det är ju mer än massor av fett på dom kötten. ;) Fettnojjig som jag är får snällt äta detta för jag vill inte göra honom ledsen nu när han köpte dyr mat till mig.

Än så länge har jag inte fått tillbaka mina tvångstankar kring fett efter avslutad risperidon. Sist tog dett ett tag innan jag insåg att det höll på att gå överstyr. Eller det hade det väl gjort för det var jobbigt att leva med mig själv när jag är sån.


Inget mer

Jag har inte haft ångest eller panikångest på väldigt länge. Någon enstaka gång bara. Jag känner att jag vill ut lite mera och det går bra att träffa andra även om jag är den där blyga tjejen (kvinnan). Jag ser en framtid och jag funderar på att utbilda mig också. Min mentalvårdare blev överlycklig när jag berättade detta.

Ja jag känner mig lite säkrare och vill ta tag i mitt liv. Jag har gått med i pelaren och funderar på att vara med i aktiviterterna som Dagkliniken ordnar. Jag vill det här. Men som vanlig så är det någon som sätter käppar för hjulen men jag måste bara göra det för min skull och det är bra.

Framtiden skall vara lättare än den har varit och det är ju det jag kämpar för. Tycker ni inte det med?

Dagkliniken och lite annat

Var till min kontakt idag. Minstingen fick följa med eftersom det är höstlov på dagis idag och igår. JU var supersnäll och i 45-50 minuter så lekte hon med leksakerna hon fick låna. jag och min kontakt pratade lite om allt möjligt och jag nämnde en sak till henne och berättade att jag tänkte starta en blogg till bara för att få skriva av mig. har inte ens vågat berätta detta för min man för han kommer att ta det på fel sätt. Hon sa då att jag kunde mejla henne om det skulle vara så igen. Det känns betryggande faktiskt. För vissa saker vill man inte ta med sina nära och kära. Nu startade jag inte denna blogg men jag tänker på detta som hände och mina tankar kring detta.

Efteråt gick vi till affären och handlade. Sen till kotipizza för att äta en lunchpizza. Dottern ville till biblioteket också innan vi åkte hem till oss.










Dagen

Idag blir det inte så mycket. Jag skall till Dagkliniken och JU får följa med. tror inte det blir så mycket så det går nog bra. Måste även ringa och säga att J inte skall på kalas på söndag för dom kommer hem senare.

Hade  tänkt att vi skulle till stan och leka i lekparken men det regnar ute så det blir nog inget med det heller. Så istället stannar vi hemma och gosar med varandra.

Vad skall ni göra idag?

Hård i magen (äckligt inlägg)

Jag har problem med mina tarmar som ibland kan bli väldigt hård och ibland väldigt löst och akut. Dock inte maginfluensa. Nu är jag hård i magen och det känns hopplöst att gå och skita för det kommer inget eller väldigt lite. har gått nu i flera dagar och varit skitnödig.

Är det någon som har tips som gör att man kan få skitat utan att ta laxerande medel?

Gullunge

Strax efter 19 så fick vi strömavbrott. Dottern ville att vi skulle gå till sängen och mysa men hon hade säkert något annat i tankarna för hon somnade inom två minuter efter att vi la oss i sängen. :D Hon var så underbar där hon låg i min famn och snusade. Med kläder och allt på så rullade jag över henne till pappas sida för jag var tvungen att gå på toa. Vi låg där i säkert 20 minuter.

tyvärr så var det ingen bra tidpunkt att bli strömavbrott på tycker jag. Vaken och mitt i mörkret. Minstingen var nog lite rädd hon med så det var nog därför som vi skulle krypa upp i sängen och ligga tätt inpå varandra.


Shit vad det blåser

Lämnade av ungarna i hamnen idag för dom skulle med farmor hem till Sverige. Stod med långsidan mot havet och hela bilen gungade. En parkbänk bredvid låg redan omkullvällt när vi kom. Svärmor berättade att hon hyrt en hytt som dom skulle vara i på vägen hem (dit). Hoppas det gick bra för dom har inte hört av sig ännu. Borde nog ringa dom istället.

Messade och frågade om JU kunde få litew godis till helgen. Så vi åt lite granna när vi kom hem och resten sparar vi till lördag.


Lugnt slut

M och J åker till Sverige idag så jag och JU stannar hemma och tar det lugnt. Ligga och mysa i sängen eller soffan. Gå och lägga oss sent och hon får ligga i pappas säng flera nätter i rad.

Imorgon får hon följa med till Dagkliniken då jag skall på samtal igen. Och efter det åker vi och handlar. Lovat godis till henne.


Om en liten stund

Jag är så där lagom trött idag. Försökte att sova lite på dagen men det var ju lönlöst då två av barnen sprang in till mig hela tiden och frågade det ena och det andra. M lyssnade inte på mig utan tjatade vidare på samma saker och till slut blev jag förbannad på henne. Hon får skämmas för sin kompis som var på besök.

Nu har jag lagt ungarna och väntar på att dom skall somna så jag också får gå och sova. Har svårt att komma till ro om någon är vaken bredvid mig eller annars. Förutom på dagen då ;)

Imorgon får jag sovmorgon för det är höstlov på både dagis och skola. Skönt. :D


Sjuklingar

J och JU är hemma och sjuka. Hostar och snorar så dom fick vara hemma idag. JU har varit hemma hela vecka redan. Imorgon och på fredag så är det höstlov så det blir att vara hemma ändå. Det är som om dom vill vara sjuka för att få den goda medicinen. Kvilla med lakritssmak. ;)


Slut

Jag har sedan en vecka tillbaka sluta med Risperidal för att testa om det är den som "styr" mina tankar till att jag är asexuell. Kan ju vara alla mediciner som gör mig okåt. Haha! Dessutom gav jag upp Concertan för jag mådde verkligen dåligt. Kändes som om jag skulle kräkas och huvudvärken ville inte heller ge med sig så det är därför som jag gav upp dessa tabletter. Nu äter jag bara Venlafaxin mot depression. Skulle vilja sluta med allt men redan efter två dagar utan antidepp så mådde jag redan sämre. Fattar att det tar så kort tid att trilla dit igen. Hatar mitt liv och mannen gör det inte lättare heller.

Skrev ett inlägg tidigare i morse men valde att ta bort det ifall min man skulle läsa den.


Skön tjej

JU vill gärna måla sina naglar. Både tå och fingernaglar. Men det roliga är att hon biter på naglarna så färgen försvinner hela tiden.


Tråkigt inlägg

Vi var ju till Jula och köpte lite saker och jag fick sätesskydd. Så här blev det. :D




Sorry för den vridna bilden






Seg och slut

Sedan vi var och badade i morse så har kroppen varit seg och slut. Ville bara hem men vi hade ju massor att göra innan vi kunde åka hem. Hem till svärmisarna i Hallstavik då. :P Var så trött och slut att jag var tvungen att gå och sova en stund så jag piggnade till. Men jag känner mig fortfarande slut och vill gärna gå och sova eller ligga i sängen i alla fall.

Jag borde göra som min man och börja motionera. Dels för att få bättre kondis, bättre livskvalité och förhoppningsvis smalare. Men då måste jag sluta med mitt godisätande och det är inte lätt.

Lägger upp bilderna som jag lovade i förra inlägget.












Uppsalabesök

Tidigt på morgonen åkte vi till Uppsala ca 60 km från Hallstavik. Vi åkte först till badhuset eftersom det var målet idag med hela resan. Knappt en timme var vi där för mannen hade bara betalat till 11. Efter det for vi till Jula för att handla något till svärmisarnas dator och vi hittade något roligt som sätesskydd till min bil. Svart och rosa är färgerna. Och en rattmuff i samma färg. :D Big smile.

Till Gränby för att äta och handla mat. Sen for vi till Godislunden utanför Uppsala och handlade en massa godisar. För 85 kr handlade vi för. :P

Bilder kommer senare när mannen min har uppdaterat min dator så att PC-card funkar på min numera Ubuntubaserade operativsystem.

Fyrishov

Imorgon skall hela familjen till Fyrishov och bada. Det var länge sen jag var inne i ett badhus så det kommer att bli en liten utmaning det. Att behöva visa sig naken eller väldigt lite kläder på sig för främmande människor. Mannen tänkte åka med dom två äldsta ensam först men jag tycker att alla skall få åka och ha roligt. Det är ju inte kul för JU att bli lämnad kvar hos farmor medan dom andra två skall få ha roligt och gå och bada. Att lämna mannen själv med alla tre flickorna vill jag inte heller göra så därför följer jag med till Uppsala och Fyrishov.

Sitter och funderar på att ta kort men har ingen vattentät eller vattenhus till kameran så det blir nog inte så mycket kort. Efteråt kommer vi stanna vid Gränby Centrum som vi alltid gör och äter på Burger King och sen handlar vi med oss mat eftersom det är så dyrt på Åland.


Fryser

Jag går omkring och fryser hela dagarna. Det är mellan 18 och 20 grader inomhus. Mannen påstår att det är för att jag inte rör på mig. Kan nog vara så för min blodcirkulation är väldigt låg. Mot det cyklade jag lätt i ca 20 minuter. Ville inte bli svettig för jag hade redan duschat och var inte så sugen på att duscha igen. Det blir ju kallt när man kommer ur duschen. :P

Fryser ni om dagarna (nätterna med)?

Min familj

I min familj består det av fem personer. Jag och mannen samt våra tre flickor.
Mannen är född och uppvuxen i Sverige, Hallstavik av finska föräldrar. Han är finsk medborgare och på dagis och dom första 4 åren i skolan var det bara finsk undervisning. Många finska personer flyttade till Hallstavik under 70-talet då Pappersbruket Holmen sökte folk utomlands.



Mina flickor är alla födda på Åland mellan åren 2002 och 2006. Även om det är varannat år på papper så skiljder det 3 år mellan minsta och mellersta tjejerna.

Äldsta tjejen som jag kommer att benämna M går numera i skolan och är både skoltrött och älskar skolan. Hon har lite dåligt självförtroende och det går inte en dag utan att hon kommer hem och någon "varit dum". Det är även om hon lekt med kompisar på alla rasterna i skolan. M gillar hästar och lånar gärna böcker om hästar och hästberättelser från biblioteket. Dom går dit varje måndag med klassen. Hon är duktig på att hjälpa till här hemma och kan nog ta på sig lite väl mycket.



Mellersta tjejen som jag kommer att skriva J här i bloggen. Hon går just nu i förskolan. Hon är inte lika "på" med skolan som äldsta tjejen. Hon tar det mycket lugnare och vill gärna vara hemma en dag i veckan för hon verkar behöva det men vi försöker att sporra henne att gå dom dagar hon har förskoleundervisning. Varje fredag är det inte så viktigt att vara på dagis då dom inte har någon undervisning. Hon måste ju vara i skolan varje dag i skolan sen nästa år. J sitter gärna vid en dator eller tv-spel när hon är hemma och är inte den typen som är fysisk aktiv men hon rör sig på dagis och det är bra.



Minstingen här i huset är lite egen av sig. Hon vet att hon är minst och spelar sig älskvärd och gullig precis hela tiden. Mammahjärtat har fastnat på denna lilla varelsen oc jag måste tänka mig för att inte dom andra känner sig mindre värda. JU som hon kommer att nämnas är mammas flicka och har alltid varit. Hon behöver närhet mycket mera än dom andra tjejerna. Hon kan tex inte somna själv utan jag (helst) skall ligga med henne i hennes säng tills hon somnar. Hon kommer varje natt till oss. Vi har försökt att gå tillbaka med henne men hon blir så ledsen och vi får inte sova då utan måste låta henne komma och då somnar hon om på två röda. JU älskar att vara på dagis och leka och när hon är hemma så gillar hon att sitta vid datorn eller tv-spelet precis som J.


"Ny" tesort

Jag har köpt hem en sort. För mig iaf. Brukar köpa någon Creyol (vad den nu heter) men nu tänkte jag prova Earl Grey denna gång. Smakar riktigt bra. Det blir för dyrt att köpa med smak hela tiden så därför köper jag en billig sort emellanåt.


Scones

Här kommer mitt recept på mina scones.

  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl (går att byta till vetemjöl om man vill)
  • 5 tsk smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
Blanda torra ingredienser i en bunke. I med smöret eller margarinet och "smula" ner smöret i mjölblandningen. Sen blanda i mjölken snabbt. Det kommer att bli kladdigt men det skall vara så.

Nagga och skåra brödet.

250 grader i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills bröder fått en gyllenbrun färg. Skär upp brödet och låt det svalna.


För trött

Hela kroppen är seg idag och egentligen skulle jag på simning med Dagkliniken. Har ingen ork eller lust att fara. SMS:ade till min kontakt och berättade att jag inte tänker fara dit. Sitter hellre här idag. Vi måste visserligen handla men jag hoppas att det går bra att handla på Hugos som är lite närmare än stan. Mannen hade väl hoppats på att vi skulle äta i stan (han vill ha pizza).

Såg något som jag vill ta kort på. Solen strålar genom molnen. For hem för att hämta kameran efter att jag lämnat av barnen på respektive ställen. Upptäcker att kameran sitter kvar i dator och nu är batteriet helt dött fast jag laddade den igår. Så typiskt. Så det blir ingen bild på det.


Typiskt

Jag har spelat in en film som jag tänkte visa upp här och blev medlem på Videofy.me Blev godkänd på mindre än en dag. Min fil var för stor så det gick inte att ladda upp filmen. Max 100MB står det och min var 125MB. Efter lite frågor på iFokus så laddade jag hem Windows Movie Maker (skitprogram). Klippte ut den sista delen som jag ville ha så det blev ett 20 sekunders klipp istället.

Nu skulle jag passa på att ladda upp den men nu är servern nere på Videofy så jag kan inte ladda upp den iaf. Att lägga den på youtube känns inte rätt även om jag har andra filmer där men det var ett bra tag sedan.

Pratstund

Låg ner med äldsta tjejen i hennes säng. Vi pratade eller hon pratade iaf. Hon berättade om någon story som hon spelar på panfu. Hängde inte riktigt med för jag vet inte vad det går ut på. Sen skickade hon bort mig för hon ville leka med sina nallar en stund innan hon var tvungen att släcka lampan. Hon fick vara uppe lite extra eftersom hon var så duktig på att städa huset idag. På egen vilja dessutom.






Dotterns sänglampa

Teberoende

Undrar om man kan vara teberoende? Jag sitter hela dagarna och dricker te. Tar en kopp te till frukost och sen när jag lämnat barnen på dagis och skola kommer jag hem och tar en ny kopp te. En till efter lunch, kanske en till innan jag hämtar barnen och sen när jag hämtat dom så tar jag en ny kopp. Efter någon timme blir det en ny kopp. Efter middagen blir det ytterligare en till och sen när jag lagt flickorna för natten. Det blir ca 8 koppar och jag bara längtar till nästa kopp. Snabbar på läggningarna för att få ta min kopp te.


Mums!!

Nudlar och sudoku

Dagens lunch; ett paket nudlar med kyckling och örtsmak. Mjölk till det. Och sen sudoku. :D




Om mig

Tänkte skriva lite om mig själv i detta inlägg.

Jag heter Ylva och jag bor på Åland med min familj. Jag är född och uppvuxen i Sverige. I nordvästra delen av Stockholm, blå tunnelbanan. Som liten var jag ett aktivit barn som lekte massor med mina kompisar och brorsans kompisar. Vi var ute mycket och lekte. Brorsan och jag bråkade en hel del och ibland kunde vi inte ens vara i samma rum utan att bråka.

Från 10-års åldern började jag på ridning och det banade iväg för flera idrotter. Jag hade alltid något jag höll på med. Dom två sporter jag höll på mest med vad ridningen och simningen. Simmade för Spårvägen större delen av min ungdom. Idrottade tills jag blev 18 år.

I skolan var jag den söta tjejen som alla ville vara med. Jag hade på den tiden väldigt ljust hår och en av få svenskar som fanns i Rinkeby. Men även om jag hade massa kompisar och så kände jag mig ändå utanför och ensam. I högstadiet fick jag komma till en svensk skola och då blev jag ännu mer ensam eftersom jag inte kände någon medan dom andra kände varandra sen tidigare. Försökte smälta in men det gick inge vidare då jag kom från Rinkeby. Skolan blev nu svårare och jag blev lite efter. I gymnasiet hade jag svårt att bestämma mig för vad jag skulle plugga till. Kom inte in på den linjen jag ville eftersom det fattades 0,1 i snittbetygen och det tack vara att min kompis fick min femma i Djurvård och jag hennes trea. :( Kom in på en lite sämre Djurvårdslinje men trivdes inte där utan sökte till Naturveteskapliga i min högstadieskola (samma som gymnasiumet). Trög och inte alls lika smart så jag fick en praktikplats på ett fritids i närheten samtidigt som jag läste några kärnämnen. Året efter började jag barn- och fritidsprogramet. efter tvåan så började jag om tvåan för jag kände mig så utanför och trivdes inte i klassen. Trivdes inte i den heller men jag stannade kvar för jag ville inte börja om i ytterligare en klass.

År 1999 flyttade jag hemifrån till Hallstavik. Min första lägenhet. Ingen aning om var Hallstavik låg men jag visste att den låg i Norrtälje kommun. Det dög för mig. I 11 månader pendlade jag till mina jobb i Stockholm innan jag flyttade till Åland år 2000. Först bodde vi i Mariehamn jag och mannen. 2003 köpte vi vårt hus och flyttade dit, samma dag som jag fick MA och blev inlagd på sjukhuset i flera dagar.

Mellan åren 2002 och 2006 fick jag tre barn; flickor och ett MA.


Min kamera

Bloggtorka just nu men jag slänger in lite information om min kamera. Det är en Sony dsc-wx1. En tidigare modell som inte tillveckas längre utan den har ersatts av dsc-wx5. Om man har tur så finns det kvar i affärerna och nätbutiker. Hittade min för 215€ på Netanttila. En finsk nätbutik där man får plussapoäng. (Ungefär som Coops Medmera-kort).


Jag köpte denna kamera för att den har den nya bakbelystasensor som tar bättre bilder i dåligt ljus (utan blixt). Sony kallar sin bakbelysta sensor för EXMOR R. vet inte vad dom andra kameratillverkare kallar den för.


Denna bild är tagen utan blixt i dåligt ljus.

Det fanns ett orosmoment innan jag köpte denna kamera. Det har stått mycket om det i Prisjakt men jag trodde att det var okunniga personer som inte visste hur man kunde fota. Men ändå satt jag i fem dagar men kameran oöppnad. Tänk om jag också skulle drabbas av denna sak. Men när mannen kom hem så öppnade jag förpackningen. Nu fanns det ingen återvändo så att säga. Första bilderna blev bra men jag hade ingen blixt på så det var därför det funkade bra. men så fort jag satte på blixten så kom det jag var orolig för. Det var inte okunniga personer utan det var så som dom sa att det skulle vara. Momentet jag var orolig för är att teleskopet skuggar blixten och ger skugga i nedre delen av vänstra bilden. Men zoomar man ut till 2,2 så blir teleskopet mindre och då får man bra bilder med blixt utan denna skugga. Tänker man på det när man fotar så får man bra och fina bilder. Men för det mesta använder jag utan blixt.


Skuggan i vänstra hörnet (nere)

Kameran fick ändå EISAs award 2009-2010 för bästa kompaktkamera. Det är en bra kamera om man inte tar med det där med blixten för det är verkligen en miss från Sony.




Denna bild vill jag visa dynamiken i himlen.

Bowling

Det blev av att vi for till stan för att bowla. Alla barnen var inne på att vi skulle bowla. Ivriga så klädde dom på sig ytterkläderna och snabbt in i bilen. Men när vi kom dit så ville inte mellersta tjejen spela. Fan vad sur jag blev. Minstingen spelade i kanske 30 minuter och sen fick jag ta över. Det funkade hyfsat med tummarna iaf. Efteråt fikade vi, dyrt som tusan på såna ställen.


Entrén


Bowlingbanan


Minstingen med bowlingklot


Äldsta tjejen kastar sitt klot


Minstingen sparkade sina klot


Fika

Kanelbullens dag

Idag är det Kanelbullens dag. Det firas med pågens gifflar och te.




Jippi

Var in till FPAs sidor idag för att kolla om det kommit några pengar. Ja det hade det. Lite mer än 2000€ kommer in på kontot imorgon. Nu kan vi betala våra räkningar och huslån. :D


Bloggtorka

Jag har ingen aning om vad jag skall skriva. Det känns som om denna dag kommer att gå utan att jag skrivit något. Eller skrev jag nånting i morse? Nä jag tror inte det. Vad skall man skriva om egentligen? Jag är en sån som helst inte sitter och skriver såna korta inlägg om ingenting.

Kollar igenom mina forum men det händer ingenting nytt och andras bloggar verkar vara torra dom med. Även om jag lagt till massor med nya på Bloglovin så kommer det knappt några inlägg. Folk har väl bloggtorka dom med. ;) Iaf så skall jag se 8:e avsnittet i fjärde säsongen av Eureka. Så spännande. Hihi.


Nytt skov

Jag tror att jag är på väg in i ett nytt skov. Ett skov av smärta och inflammationer alltså. Fingrarna gör ont och jag kan inte sitta som jag brukar göra vid datorn utan att det gör ont i knä och höft. Hur skall det gå nu när jag funderade på att börja jobba lite smått. Det kanske går bra ändå för om jag bara skall jobba 25% eller 50% så kanske jag kan stå ut. Får se bara hur tummarna håller.

Ont i fotlederna har jag också. Måste ut och röra på mig. Det är nog det jag behöver göra för att mjuka upp kroppen och lederna.


Orkar inte

Varje vecka som min man är borta så blir jag jätteosäker och vill inte ha någon här hemma. Inga kompisar och så med andra ord. Det går inte att förklara för barnen heller för dom vill inte lyssna på vad jag har att säga. Tror inte att dom vet vad alla dessa känslor och ångestar och liknande handlar om för dom har aldrig upplevt det. Vet inte hur jag skall försöka att förklara det för dom heller.

Jag blir som handlingsförlamad när jag inte har min man hemma och det blir inte så mycket gjort. Tycker att det är jättejobbigt att vara social även om dom leker själva. Jag vill ha det lugnt och inte behöva känna ångest för att huset, jag själv eller ngot annat ser fördjävligt ut.

Barnen tjatar på att få ha sina kompisar här och en av dom är jättejobbig och vill helst ite ha med den att göra. Han är elak mot mina barn. :(

Nästan lovat

Igår hade jag lovat äldsta och mellersta tjejerna att vi skulle åka och bowla idag (lördag). Det var för att barnen inte fick ta hit några kompisar i helgen. Minsta tjejen är hos farmor och farfar denna helg. Ringde och frågade om jag fick bowla till mannen och om jag kunde få igen pengarna igen. Inte mer än 15 euro sa han att det fick kosta. Jag har för mig att det inte kostar så mycket men det kan ju ha höjts som allt annat.

Vaknade med världens huvudvärk. Vet inte om vi kommer till stan idag och bowla idag. Visserligen har jag proppat i mig värktabletter men jag har haft denna huvudvärk förut och vet att det inte hjälper så mycket ändå. Får kanske offra mig för barnens skull. ;)


Maja

Mellersta dottern försökte spela Maja med mig. Hennes förklaringar var inte dom bästa. ;) Men vi spelade en omgång och jag lyckas vinna. Hehe hur det nu gick till. :bigeyes:




Ubuntu

Jag skall försöka att lägga in Ubuntu på min laptop istället för Windows Vista (kanske det är XP, vet inte säkert just nu). Så just nu håller jag på och kopierar över mina bilder och filmer från lappisen till minneskort och usb-sticka så att dom inte går förlorade. ;) Men hur jag skall få den uppkopplad mot nätet sen är en annan femma. Hoppas det funkar annars får jag ringa maken lite senare idag. Eller om jag väntar helt och hållet på tills han kommer hem på onsdag.

Bild lånad från Google.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...