Dag 26

Dag 26 - Mina rädslor

Ja det är ett bra tema just nu. Jag skall just börja med mina rädslor med Dagkliniken. Jag har några styckna, inga fobier men rädslor. Det första jag kan berätta är mörkret och det har jag varit enda sen jag var 3-4 år gammal. Så det har varit nästa i 30 år nu. När jag var yngre så var rädd för mörkret utomhus och inomhus. Nu är det mest utomhus. Här hemma kan jag släcka lamporna och gå och lägga mig för natten utan mannen tex. Men jag är rädd att gå ut när det är mörkt. Då dunkar hjärtat snabbare och jag är på helspänn.

Sen har vi insekter. Usch jag får bara rysningar av att skriva detta. Myggor och flugor går bra men resten. Spindlar, getingar och sånt är vidriga och jag blir en sån där som springer runt och skriker och viftar med händerna. Dessa rädslor har kommit med åren och blivit värst dom senaste åren. Hatar spindlar med deras långa ben och när dom går framåt. Hatar att se på bilder och blir skrämd när jag ser dom på bilder som jag inte var beredd på. Leksaksinsekter går inte heller bra för jag tänker ju bara på hur dom är i verkligheten.

SIst men inte minst - höjden. Denna rädsla har också kommit med åren och blivit värre dom senaste åren. Jag får svindel av höga höjder och måste blunda. Det känns som om jag skall ramla om jag tittar ut över höjder eller på bilder med riktigt höga höjder. Denna rädsla är inte lika stark som spindlarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...