ADHD Awareness week 2010


"ADHD Awareness Week startade i USA för några år sedan och en del länder har tagit initiativ till egna kampanjer. 2010 är första året för kampanjen i Sverige .
Här har vi valt att fokusera på det positiva och vill lyfta fram de goda egenskaperna som människor med ADHD har. Och de goda möjligheter som finns.
Därför presenteras nu en lista med 55 goda egenskaper som sprids över landet just nu genom olika media och vid aktiviteter av olika slag.
Listan har tagits fram av vuxna med ADHD"
(Text lånad från deras hemsida)



ADHD Awareness Week Sweden arrangeras under den 19-26 september 2010. Nedan följer exempel på aktiviteter under veckan och resten av september:
---> LÄNK till listan inkl datum och plats <---

Kommentarer
Postat av: Tina

Det låter jättespännade!

Men att göra en lista med 55 egenskaper, är det 55 egenskaper som man anser att alla med ADHD har? Verkar det inte väldigt generaliserande? För en egenskap är ju personlig, och alla är olika. Visst att ADHD "för med sig" några egenskaper, men inte så att alla med ADHD har alla 55 listade egenskaper gemensamt.. Eller har jag missuppfattat listan?

2010-09-26 @ 18:10:33
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Tina

Måste tillägga som jag skrev lite snabbt i förra kommentaren - verkar skitbra! Medvetenhet runt ADHD behöver verkligen spridas. Man stöter hela tiden på människor som säger att "Alla med ADHD är bara skitjobbiga" eller "Jävla dampunge" osv. Jag utbildar mig till lärare och jag tror det är viktigt för alla att vara medvetna om ADHD och att det kan medföra vissa svårigheter, men även massvis med möjligheter! Och att man aldrig får glömma att en människa ÄR aldrig sin diagnos. En människa är alltid sig själv och visst kan man ha en diagnos också, men man är aldrig sin diagnos. Finns så mycket fördommar!

2010-09-26 @ 18:13:56
URL: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...